Antena Meniu Search
x

Cupa Mondială 2022. Lotul Qatarului pentru Campionatul Mondial din Qatar

Naționala de fotbal a Qatarului este calificată în premieră la un turneu final de Campionat Mondial de fotbal, iar selecționerul acestei echipe, spaniolul Felix Sanchez, speră ca echipa Qatarului să reușească o minune și să se califice măcar în faza optimilor de finală.

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 12:51

Lotul Qatarului pentru Campionatul Mondial din Qatar
Echipa de fotbal a Qatarului participă în premieră la un turneu final de Campionat Mondial - Profimedia
  • Qatar participă pentru prima dată în istorie la un turneu final de Campionat Mondial de fotbal.

Ajunsă la turneul final grație statutului de țară gazdă, naționala de fotbal a Qatarului a încercat să profite de acest aspect și de meciurile amicale jucate până acum pentru a cristaliza o formulă de joc care să-i permită să obțină rezultate cât mai bune la turneul final.

Astfel, Qatar și-a măsurat forțele cu echipe precum Chile, Honduras, Albania sau Guatemala, iar rezultatele obținute au fost cel puțin interesante, echipa Qatarului intrând în turneul final cu o serie de patru victorii la rând, 1-0 cu Albania, 2-1 cu Panama, 1-0 cu Honduras și 2-0 cu Guatemala. Qatarezii nu au mai pierdut un meci din septembrie, 0-2 cu Canada, iar ultimul meci cu adevărat tare l-au jucat tocmai în octombrie anul trecut, 0-3 cu Portugalia.

Spaniolul Felix Sanchez, antrenorul Qatarului la Cupa Mondială 2022

Naționala Qatarului este condusă la Cupa Mondială 2022 de către selecționerul spaniol Felix Sanchez. Acesta are aproape 47 de ani și nu a jucat niciodată fotbal la nivel de profesioniști. În schimb, Felix Sanchez s-a școlit la Academia celor de la FC Barcelona, conducând echipa de tineret a catalanilor între 1999 și 2006. Din 2006, Felix Sanchez s-a mutat în Qatar, pentru a pune umărul la dezvoltarea fotbalului din această țară. Din 2017, Felix Sanchez a preluat naționala de seniori a Qatarului.

Pe acelaşi subiect

La Cupa Mondială 2022, selecționerul Qatarului se bazează pe un lot alcătuit în exclusivitate din jucători care evoluează în campionatul de fotbal al Qatarului. Cele mai importante nume sunt atacantul Ali Almoez, 42 de goluri în 85 de selecții, deși are doar 26 de ani, și căpitanul Hassan Al Haydos, jucător care, la doar 31 de ani, are deja 169 de selecții în echipa națională. De remarcat că golgeterul Ali Almoez este unul dintre numeroșii jucători de import ai Qatarului, el fiind născut în Sudan. Alături de Ali Almoez, din lotul Qatarului mai fac parte portughezul Ro-Ro (Pedro Correia), irakianul Mohammed Waad, egipteanul Ahmed Alaaeldin, Ali Assadalla, jucător născut în Bahrain, ghanezul Mohammed Muntari, francezul Karim Boudiaf sau sudanezul Musab Kheder.

Lotul Qatarului pentru Campionatul Mondial din Qatar

Portari - 1. Saad Al-Sheeb, 21. Yousef Hassan, 22. Meshaal Barsham.

Fundași - 2. Ró-Ró, 3. Abdelkarim Hassan, 5. Tarek Salman, 13. Musab Kheder, 14. Homam Ahmed, 15. Bassam Al-Rawi, 16. Boualem Khoukhi, 25. Jassem Gaber.

Mijlocași - 4. Mohammed Waad, 6. Abdulaziz Hatem, 8. Ali Assadalla, 12. Karim Boudiaf, 17. Ismaeel Mohammad, 20. Salem Al-Hajri, 23. Assim Madibo, 26. Mostafa Tarek.

Atacanți - 7. Ahmed Alaaeldin, 9. Mohammed Muntari, 10. Hassan Al-Haydos, 11. Akram Afif, 18. Khalid Muneer, 19. Almoez Ali, 24. Naif Al-Hadhrami.

Qatar a fost repartizată în Grupa A la Cupa Mondială 2022, urmând să lupte cu Ecuador (20 noiembrie, ora 18.00), Senegal (25 noiembrie, ora 15.00) și Olanda (29 noiembrie, ora 17.00), pentru calificarea în faza optimilor de finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Cupa Mondială 2022. Lotul Qatarului pentru Campionatul Mondial din Qatar