Antena Meniu Search
x

Curs valutar

David Popovici, primul campion olimpic al nataţiei masculine din România. Cum a pornit în drumul spre succes

La nici 20 de ani, David Popovici a câştigat medalia de aur la 200 metri mixt, la Jocurile Olimpice de la Paris. Românul a făcut o cursă fabuloasă şi a câştigat medalia de la aur la doar două sutimi diferenţă.

de Redactia Observator

la 29.07.2024 , 22:47

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris - Profimedia

David Popovici s-a născut în Bucureşti, la 15 septembrie 20024, are 1.90 metri şi 80 de kilograme şi a început înotul la vârsta de patru ani, la bazinul "Lia Manoliu", la recomandarea unui medic ortoped pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient.

La vârsta de 9 ani a început să se antreneze la Aqua Team Bucureşti, cu Adrian Rădulescu, fost înotător, doctor în performanţă atletică, specializat în înot. În 2022, David Popovici a avut un an fantastic, cu 13 medalii cucerite la cele patru mari competiţii la care a participat. Dintre acestea, 11 au fost de aur, potrivit news.ro.

"Dubla de aur" a uimit lumea nataţiei

Articolul continuă după reclamă

Elevul antrenorului Adrian Rădulescu a uimit lumea nataţiei cu "dubla de aur" realizată în probele de 100 şi 200 m liber la Mondialul de seniori, Europeanul de juniori, Europeanul de seniori şi Mondialul de juniori.

Pe acelaşi subiect

În 2023 nu a reuşit să-şi apere titlurile mondiale la 100 metri liber şi 200 metri liber, dar şi-a asigurat calificarea pentru Jocurile de la Paris. În acest an, el a câştigat titlurile europene la 200 metri liber şi 100 metri liber.

David Popovici este student la Psihologie

David Popovici este student la Facultatea de Psihologie din Bucureşti, dar şi-a întrerupt anul de studiu pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice. Idolii săi în nataţie sunt Michael Phelps şi Ian Thorpe.

David Popovici a câştigat, luni seară, titlul olimpic în proba de 200 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Sport » David Popovici, primul campion olimpic al nataţiei masculine din România. Cum a pornit în drumul spre succes