Antena Meniu Search
x

Video David Popovici, după ce a devenit triplu campion european la nataţie: "Am depăşit ce mi-am propus la acest concurs şi plec la Tokyo cu acelaşi gând"

A făcut senzaţie la Roma! David Popovici s-a întors acasă cu trei medalii de aur de la Campionatul European. Şi cu titlul de cel mai rapid înotător din lume la doar 16 ani. Puştiul promite aur şi la Olimpiada de la Tokyo pentru că se simte ca peştele în apă la marile competiţii! Delegaţia de Nataţie se laudă acum cu încă şapte medalii europene în palmares.

de Redactia Observator

la 19.07.2021, 18:44

Vezi și
  • David Popovici a câştigat trei medalii de aur la Campionatul European de nataţie de la Roma.

Înotătorul David Popovici a cucerit podiumul la probele de 50, 100 şi 200 de metri liber. Totul, la doar 16 ani. 

David Popovici, campion european la înot: Eram conştient că este un drum greu şi lung. Mi-am atins obiectivul, am depăşit ce mi-am propus în acest concurs, plec la Tokyo cu acelaşi gând. Acesta este spiritul olimpic.

Reporter: E un curent David Popovici versus Simona Halep? 

David Popovici, campion european la înot: Nu cred că sunt un curent. E o onoare să fiu comparat cu Simona Halep.

Pe acelaşi subiect

Promite să facă senzaţie şi la Tokyo. La 10 ani a doborât prima ştachetă naţională, iar de atunci e dependent de prima treaptă a podiumului. Delegaţia României de Nataţie s-a întors de la Campionatele Europene cu trei medalii de aur şi patru de argint, câştigate de 11 juniori. 

Ziua de 19 iunie ar putea să devină Ziua Naţională a Înotului în România

Camelia Potec, Liga Europeană de Nataţie: Ne bucurăm, ne-am bucurat toată săptămâna şi ne bucurăm că am ajuns acasă.

Părinţii şi prietenii i-au primit cu aplauze pe campioni. Mândria din ochii lor nu se compară cu nimic, iar presiunea este benefică, spun sportivii. 

Adrian Rădulescu, antrenor: Vreau să cred că există mai mulţi copii care se pot îndrăgosti de acest sport. Când un copil arată talent, părintele trebuie să îl ajute să îşi atingă potenţialul. 

Emoţiile Jocurilor Olimpice de la Tokyo bat la uşă acum. Competiţia e fantastică, dar avem speranţe mari. Antrenorii cer parlamentarilor ca ziua de 19 iunie să fie declarată Ziua Naţională a Înotului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » David Popovici, după ce a devenit triplu campion european la nataţie: "Am depăşit ce mi-am propus la acest concurs şi plec la Tokyo cu acelaşi gând"