Antena Meniu Search
x

O sportivă poloneză își licitează medalia de la JO 2020 pentru a ajuta un bebeluș să primească o operație pe inimă

Sportiva Maria Andrejczyk și-a scos la licitație prima sa medalie obțiută la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de aruncare a suiței, pentru a ajuta o familie să facă rost de banii necesari să-și opereze bebelușul de opt luni pe inimă, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 19.08.2021, 15:45

O sportivă poloneză își licitează medalia de la JO 2020 pentru a ajuta un bebeluș să primească o operație pe inimă
O sportivă poloneză își licitează medalia de la JO 2020 pentru a ajuta un bebeluș să primească o operație pe inimă - Profimedia Images

Maria Andrejczyk a obținut medalia de argint la proba de aruncare a suliței, fiind devansată de sportive Liu Shiying, din China. Sportiva de 25 de ani a decis să sară în ajutorul unei familii care are nevoie de bani pentru o operație pe cord a bebelușului de opt luni. 

Într-un anunț pe Facbook, Andrejczyk a anunțat că-și scoate medalia la licitație pentru a strange banii necesari pentru operația care i-ar putea salva viața micuțului Miloszek Malysa.

“Nu mi-a luat mult să iau această decizie. Este prima strângere de fonduri la care particip și am știut că este și cea potrivită”, a scris sportive poloneză, pe Facebook.

Potrivit mamei bebelușului, operația este singura șansă la viață a acestuia. Familia are nevoie de 383.000 de dolari pentru o intervenție de urgență în Statele Unite. 

Luni, Andrejczyk a anunțat că licitația a fost câștigată de un lanț de supermarket-uri din Polonia, care i-au oferit 125.000 de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » O sportivă poloneză își licitează medalia de la JO 2020 pentru a ajuta un bebeluș să primească o operație pe inimă