Antena Meniu Search
x

Video Mezinul delegaţiei României la Tokyo, cel mai rapid înotător din lume la doar 16 ani. Adolescentul este favorit la aurul olimpic

Un român de 16 ani este cel mai rapid înotător din lume. David Popovici a devenit campion european de juniori şi promite o medalie olimpică la Tokyo. Mezinul delegaţiei României a fost pasionat de magie, dar apa l-a cucerit de la prima întâlnire.

de Redactia Observator

la 19.07.2021, 18:44

Vezi și

Nimeni nu a înotat mai repede ca David în acest an în proba-regină a nataţiei. Pare magie, dar nu e. Magia a rămas o amintire din copilărie.

David Popovici, campion european la înot: Prima carte e 6 de inimă neagră. O iau. O pun la mijloc. Şi apare din nou aici. Când eram mic îi spuneam magie. I se poate spune şi acum aşa, dar e o măsluire, o iluzie.

Adolescentul este favorit la aurul olimpic

Doar povestea adolescentului devenit favorit la aurul olimpic pare desprinsă din cărţi. A intrat pentru prima dată într-un bazin nu cu gândul la performanţă, ci la recomandarea medicilor.

Pe acelaşi subiect

David Popovici, campion european la înot: Aveam 4 ani, am avut nevoie (de inot) pentru că aveam o problemă cu spatele şi aşa mi-a fost recomandat. Am continuat şi după ce mi-am rezolvat problema pentru că îmi plîcea foarte mult în apă.

Obiectivul Tokyo şi l-a stabilit de la o vârstă când alţii încă nu renunţă la jucării. Avea doar 13 ani când, după o discuţie cu antrenorul său, s-a antrenat noaptea, pentru a se obişnui cu fusul orar din Japonia. Mentalitatea de campion este, în cazul său, nativă.

David Popovici, campion european la înot: Am simţit că asta vreau să fac la cel mai înalt nivel pe la 9-10 ani, când am fost la primul meu campionat naţional, când am câştigat titlul naţional.

Înotul pare sportul rege pentru delegaţia României. Un alt candidat la aur, Robert Glinţă va purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Mezinul delegaţiei României la Tokyo, cel mai rapid înotător din lume la doar 16 ani. Adolescentul este favorit la aurul olimpic