Antena Meniu Search
x

Video De ce confesiunea lui Patrick Mouratoglou nu o va salva pe Simona Halep: "Din păcate, abaterea rămâne"

Mărturii în premieră în cazul de dopaj al Simonei Halep. Patrick Mouratoglou, antrenorul sportivei, a recunoscut pentru prima dată că el i-a recomandat româncei suplimentul. "Mă simt responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat'', a spus francezul, care s-a declarat convins că Tribunalul de Arbitraj Sportiv va stabili că Simona nu s-a dopat. Însă, dacă sancţiunea rămâne în vigoare, cariera jucătoarei este ca şi încheiată.

de Redactia Observator

la 04.11.2023, 19:34

Vezi și
  • Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep: Mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat pentru că e vorba de echipa mea, de mine, noi i-am cumpărat colagenul. Noi i-am propus să ia colagenul! Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să ştim. 

Într-o confesiune de aproape două minute, Patrick Mouratoglou recunoaşte în premieră că el şi echipa sa sunt responsabili pentru că i-au recomandat Simonei colagenul şi l-au achiziţionat. Substanţa, care ar fi fost contaminată, i-a adus fostului număr unu mondial patru ani de suspendare din partea Tribunalului Independent Sports Resolutions din Marea Britanie. 

  • Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep: Vorbim de un nivel extrem de mic (n.r. - contaminare). Şi când spun mic, chiar este foarte mic. Are zero efecte. Dar se întâmplă să ai în sistem ceva ce nu ar trebui să fie acolo, să îţi dea un rezultat pozitiv la un test antidoping. Am făcut toate testele posibile pentru a putea să stabilim că vorbim de o contaminare.

Simona Halep e o victimă, spune Patrick Mouratoglou

Pe acelaşi subiect
  • Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep: Este îngrozitor pentru că eşti complet nevinovat, reputaţia ta are de suferit. Numele tău apare legat de doping, fără ca tu să te fi dopat. Cariera ta se opreşte pentru o perioadă de timp care poate fi extrem de lungă. Îţi poate afecta întreaga carieră, îţi afectează reputaţia, pentru un motiv total incorect pentru că tu nu ai făcut nimic.

Cât contează aceste afirmaţii în contestaţia depusă de Simona la Tribunalul de Arbitraj Spotiv e greu de spus. 

  • Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep: Această declaraţie cred că a fost pusă şi în dosar la proces. E apreciabil că în ultimul ceas, antrenorul a acceptat realitatea şi a recunoscut.
  • Cristi Balaj, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping: Lipsa intenţiei şi a vinovăţiei semnificative, în măsura în care este demonstrată, duce, indiscutabil, la reducerea unei sancţiuni, dar, din păcate, abaterea rămâne pentru că sportivii sunt cei care sunt răspunzători de orice substanţă care este găsită în organismul lor. 
  • Gabriela Ruse, tenismenă: E normal ca noi sportivii să avem încredere în antrenori. De aceea îi angajăm. Cazul ăsta ne-a dat peste cap pe toţi sportivii. Nu e ceva uşor să păţeşti ce a păţit Simona. Eu ştiu că Simona are puterea şi capacitatea de a reveni! 

Antrenorul francez se aşteaptă însă la o reducere a pedepsei, ori chiar la achitarea sportivei

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Confesiunea tehnicianului a fost comentată şi de Ben Rothenberg, un cunoscut jurnalist sportiv. Un pas mare, dar întârziat al lui Mouratoglou, spune ziaristul american. Românca îşi susţine în continuare nevinovăţia. 

Simona a început oficial colaborarea cu Patrick Mouratoglu şi echipa sa în aprilie 2022. Pe 12 septembrie a venit anunţul bombă al suspendării, iar de atunci sportiva nu a mai disputat niciun meci oficial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » De ce confesiunea lui Patrick Mouratoglou nu o va salva pe Simona Halep: "Din păcate, abaterea rămâne"