Antena Meniu Search
x

Denver Nuggets a câştigat primul titlu de campioană a NBA. Sârbul Nikola Jokic, MVP

Denver Nuggets, cu aportul monumentalului său jucător sârb Nikola Jokic, desemnat MVP-ul (cel mai bun jucător) finalei, a devenit campioană a NBA pentru prima oară în istoria sa, după ce s-a impus cu scorul general de 4-1 în finala ligii profesioniste nord-americane de baschet cu Miami Heat, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 15:25

Denver Nuggets
Denver Nuggets a câştigat primul titlu de campioană a NBA. Sârbul Nikola Jokic, MVP - Profimedia Images

Luni, la Denver, în meciul al cincilea al finalei, Nuggets au smuls victoria cu scorul de 94-89. Jokic a fost din nou decisiv în acest meci, cu 28 de puncte şi 16 recuperări, aducând echipei sale primul titlu meritat la prima sa finală după 47 de sezoane prezente în NBA.

În acest meci, pe care antrenorul Michael Malone le-a cerut jucătorilor săi să-l abordeze ca şi cum ar fi fost conduşi cu 3-1 şi nu invers, şi-au mai adus contribuţia Hormis Michael Porter Jr. (16 puncte) şi Jamal Murray (14 puncte).

Denver Nuggets a devenit prima echipă cap de serie nr. 8 campioană a NBA

Pentru Miami Heat, campioană în 2006, 2012 şi 2013, acesta a fost al patrulea eşec în şapte finale după cele din 2011, 2014 şi 2020.

"Este bine. Ne-am făcut treaba şi putem să plecăm acasă acum", a spus starul sârb, descriind titlul câştigat ca fiind cel mai mare moment al carierei sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Denver Nuggets a câştigat primul titlu de campioană a NBA. Sârbul Nikola Jokic, MVP