Antena Meniu Search
x

Djokovic rescrie cartea recordurilor din tenis: l-a depăşit pe Federer, după reuşita de la Roland Garros

Novak Djokovic a rescris din nou cărțile de recorduri, depășind-ul pe Roger Federer ca jucătorul cu cel mai bun procentaj de victorii în tie-break-uri.

de Redactia Observator

la 09.06.2023, 10:25

Novak Djokovic la Roland Garros 2023
Novak Djokovic la Roland Garros 2023 - Profimedia

Novak Djokovic a declarat cu mai mult timp în urmă că știe că poate câștiga un tiebreak împotriva oricui, fapt pe care l-a dovedit de-a lungul carierei sale, relatează Mediafax. El a jucat cinci tiebreak-uri la Roland Garros 2023, câștigându-le pe toate, fapt care i-a permis să rescrie cărțile de istorie.

Djokovic a depăşit recordul lui Federer

Recordul pe care Djokovic l-a doborât este cel al lui Roger Federer, deoarece maestrul elvețian avea cel mai bun procentaj de victorii când vine vorba de tiebreak-uri. Federer a câștigat 65,4 % din tiebreak-urile pe care le-a jucat (466-247). Djokovic avea 65,1 % înainte de Roland Garros, dar după ce a câștigat cele 5, procentajul său a crescut la 65,7 %, ceea ce reprezintă un nou record.

Recordul său general actual în tie-break-uri este de 306-162 și ar putea chiar să îl îmbunătățească la acest eveniment. Cu siguranță îl va îmbunătăți pe parcursul acestui an, mai ales că se apropie sezonul de iarbă și apoi turneele pe hard și indoor din a doua jumătate a anului.

În cazul în care îl va învingepe Alcaraz în semifinală, Djokovic va disputa finala și probabil va fi favorit fie împotriva lui Alexander Zverev, fie împotriva lui Casper Ruud. Un triumf i-ar oferi al 23-lea trofeu de Grand Slam, cel mai impozantă performanță din istoria tenisului masculin. De asemenea, el ar recâștiga locul întâi în circuitul ATP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sport » Djokovic rescrie cartea recordurilor din tenis: l-a depăşit pe Federer, după reuşita de la Roland Garros