Antena Meniu Search
x

Elveţia - România 2-2. România revine spectaculos, pe final: Mihăilă, "dublă" în două minute

România era considerată învinsă de Elveția, după 90 de minute de joc în preliminariile Euro 2024, după un joc modest al tricolorilor. Mihăilă, introdus în teren în minutul 57, în locul lui Hagi, a schimbat soarta meciului cu două goluri în minutele 89 și 90+2.

de Redactia Observator

la 19.06.2023, 23:58

Elveţia - România 2-2. România revine spectaculos, pe final: Mihăilă, "dublă" în două minute
- Profimedia

Cu două goluri marcate de Amdouni în prima repriză, în minutele 28 și 41, Elveția era victorioasă în minutul 90+2 al meciului din preliminariile Euro 2024, luni seara, pe Swissporarena, din Lucerna. Mihăilă a redus din diferență, în minutul 89, din pasa lui Moruțan, după o pasă în careu a lui Moruțan. Peste doar 3 minute, același Mihăilă a marcat golul egalizator, la capătul unui contraatac rapid, servit tot de Moruțan.

Elveția a primit un penalty, în minutul 81, însă acesta a fost anulat de analiza arbitrilor VAR, intervenția din careu a lui Manea la Steffen fiind considerată regulamentară. După egalare, elvețienii au nimerit bara transversală, prin Bislimi, în minutul 90+7. La faza următoare, Pușcaș a scăpat din nou pe contraatac, a pasat pentru Moruțan, care a fost faultat din postură de ultim apărător, Steffen primind doar cartonaș galben. România ocupă locul 2 în clasament, cu 8 puncte, prima poziție fiind ocupată de Elveția, cu 10 puncte. România a trimis în total 3 șuturi, toate pe poartă, două din acestea fiind fructificate. Elveția a avut 16 ocazii de poartă, portarul romând Horațiu Moldovan având cel puțin 4 intervenții salvatoare.

Calificările Euro 2024: Grupa I: Victorii la limită pentru Belarus şi Israel

Echipa naţională a Israelului a învins luni, pe teren propriu, scor 2-1, echipa naţională din Andorra, în calificările pentru Euro 2024, grupa I. Naţionala din Belarus a dispus cu 2-1 de Kosovo.

Pe acelaşi subiect

La Ierusalim, pe Teddy Stadium, Israel a avut nevoie de aproape o repriză întreagă pentru a deschide scorul, prin Raz Shlomo, în minutul 42. Jucătorii din Andorra au reuşit să egaleze în minutul 52, când a marcat Rosas. Gazdele au revenit rapid în avantaj, la golul lui Manor Solomon, din minutul 61 şi au câştigat cu scorul de 2-1.

În meciul de la Budapesta, Belarus a reuşit să învingă naţionala din Kosovo, cu scorul de 2-1. Primul gol al întâlnirii a fost înscris de Vladislav Morozov, în minutul 73, în timp ce Ebong a făcut 2-0, în minutul 75. În minutul 87, Muriqi a transformat un penalti, dar gazdele nu au mai avut emoţii şi s-au impus cu 2-1.

În grupa I conduce Elveţia, cu 10 puncte, urmată de România cu 8 puncte, Israel 7 puncte, Belarus cu 3 puncte, Kosovo – 3 puncte şi Andorra – un punct.

Rezultate înregistrate luni în grupa I a calificărilor pentru Euro 2024:

  • Grupa I: Elveţia – România 2-2 (Amdouni 28, 41 / Mihăilă 90, 90+2);
  • Grupa I: Belarus – Kosovo 2-1 (Morozov 73, Ebong 75 / Muriqi 87 penalti);
  • Grupa I: Israel – Andorra 2-1 (Shlomo 42, Solomon 61 / Rosas 52).

Elveţia - România 2-2 (Amdouni '29, '41 / Mihăilă '89, '90+1)

Min. 90+9. Final de meci!

Min. 90+8 Elveţia are o bară transversală, România pleacă pe contraatac, dar Cicâldău e oprit prin fault.

Min. 90+1 GOOOOL România! Mihăilă reuşeşte dubla în două minute.

Min. 89 GOOOL România. Mihăilă prinde un şut perfect, pe colţul lung şi reduce din diferenţă.

Min. 83 Orsato întoarce decizia după consultarea VAR.

Min. 81 Arbitrul dictează penalty după un fault în careu al lui Manea.

Min. 67 Şutul lui Vargas, pe colţul scurt, e respins de Moldovan cu piciorul.

Min. 47 Vargas încearcă o "scăriţă" peste Moldovan. Mingea trece pe lângă poartă.

Min. 46 A început repriza a doua!

Min. 45 Final de repriză!

Min. 42 Amdouni, la un pas de hattrick. Trimite la o palmă de poarta lui Moldovan.

Min. 40 GOL Elveţia! Amdouni scapă singur cu Moldovan, pe contraatac, şi marchează.

Min. 35 Amdouni, cel mai periculos jucător al gazdelor. Şutul lui trece pe lângă colţul lung, de această dată.

Min. 29 GOL Elveţia! Amdouni nu mai ratează şi a treia ocazie. Deschide scorul cu un şut din marginea careului mic.

Min. 19 Elveţienii ratează o nouă mare ocazie. Lovitura de cap a lui Vargas trece puţin pe lângă poarta lui Moldovan.

Min. 14 Xhaka trimite în faţa porţii, dar Amdouni nu ajunge la timp pentru a devia în poarta goală.

Min. 7 Amdouni pătrunde pe partea stângă şi este blocat în ultimă instanţă de Moldovan după ce a trecut uşor de Moldovan.

Min. 1 A început partida!

Elveţia – România. Echipele de start

  • ROMÂNIA: Moldovan – Manea, Nedelcearu, Burcă, Drăgușin, Sorescu – Hagi, Screciu, Stanciu, Coman – Alibec
  • Rezerve: Târnovanu, Aioani, Țicu, Băluță, Cicâldău, Pușcaș, Mihăilă, M. Marin, Rus, Olaru, Man, Moruțan
  • ELVEȚIA: Sommer – Fernandes, Elvedi, Akanji, Rodríguez – Xhaka, Zakaria, Freuler – Shaqiri, Amdouni, Vargas
  • Rezerve: Mvogo, Kobel, Garcia, Seferovic, Steffen, Zuber, Sow, Bislimi, Zesiger, Zeqiri, Aebischer, Schär

Înaintea meciului, România se află pe locul 2 în Grupa I de calificare la EURO 2024. Naţionala condusă de Edward Iordănescu are 7 puncte după victoriile cu Belarus şi Andorra, şi egalul cu Kosovo. De partea cealaltă, Elveţia are maximum de puncte după primele trei jocuri. Elveţienii au câştigat cu Belarus, scor 5-0, cu Israel, scor 3-0, şi cu Andorra, scor 2-1. O victorie a României la Lucerna ar duce naţionala "tricoloră" pe primul loc în grupa de calificare.

Elveţia - România. Lotul lui Edi Iordănescu

Spre deosebire de meciul de la Priştina, două nume noi se regăsesc în lot pentru meciul din această seară: Valentin Ţicu şi Adrian Rus, anunţă frf.ro.

Lotul este următorul: 1. Ştefan Târnovanu • 2. Valentin Ţicu • 3. Radu Drăguşin • 4. Cristian Manea • 5. Ionuţ Nedelcearu • 6. Tudor Băluţă • 7. Denis Alibec • 8. Alexandru Cicâldău • 9. George Puşcaş • 10. Nicolae Stanciu • 11. Ianis Hagi • 12. Horaţiu Moldovan • 13. Valentin Mihăilă • 14. Marius Marin • 15. Andrei Burcă • 16. Marian Aioani • 17. Adrian Rus • 18. Darius Olaru • 19. Florinel Coman • 20. Dennis Man • 21. Olimpiu Moruţan • 22. Vladimir Screciu • 23. Deian Sorescu

Organizatorii au anunţat la şedinţa de securitate, premergătoare jocului de la Lucerna, că aşteaptă în această seară 1.050 de spectatori români. Dintre aceştia, 655 şi-au achiziţionat bilete prin platforma bilete.frf.ro. Restul au achiziţionat tichete direct din Elveţia. Totuşi, în oraş, românii vorbesc de câteva mii de bilete achiziţionate de fani tricolori.

În cadrul aceleaşi şedinţe s-a anunţat că meciul este considerat de UEFA cu grad ridicat de risc. Autorităţile elveţiene au anunţat că amenda pentru nerespectarea regulilor de conduită în incinta stadionului este de până la 1.000 de franci elveţieni.

Aseară, la conferinţa de presă, selecţionerul Edward Iordănescu a avut un mesaj pentru fanii români: “Îi apreciez pentru că vin mereu să ne susţină. Îi rog, totuşi, să fie atenţi. În septembrie ne aşteaptă acasă două meciuri foarte importante şi avem nevoie de sprijinul lor”.

Elveţia-România. Edward Iordănescu: "Obiectivul meu este să mergem la Euro"

Edward Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale a României, a declarat duminică, în conferinţa de presă premergătoare meciului cu Elveţia, din calificările pentru Euro 2024, că tricolorii au venit la Lucerna pentru victorie.

„Suntem pe un drum, spun eu, bun. O echipă cu spirit, cu atitudine, care s-a sacrificat, care a acceptat lupta. Elveţia are jucători care joacă la cel mai înalt nivel şi care performează, o forţă a Europei, dar asta este şi pentru noi o provocare pentru că trebuie să ne ridicăm şi noi nivelul. Am venit pentru puncte aici. Echipa a dat semnale foarte bune. Sunt sigur că dacă ar primi şi mai multă încredere nivelul s-ar ridica şi mai repede. Punctele ne duc la European şi nu estetica.

Obiectivul meu este să mergem la Euro şi după această dublă să rămânem pe loc calificabil şi dacă, se poate, să rămânem neînvinşi. Mâine va fi din nou un joc cu un consum energetic fantastic. Trebuie să fim echilibraţi în joc, pragmatici. Cred că va fi foarte important să propunem o siguranţă bună defensivă, să stăm în rezultat.

Cu siguranţă nu este o bucurie să auzi că eşti etichetat ca o echipă mică. dar nu avem decât două opţiuni: să abandonăm sau să ne luptăm. Şi e datoria noastră ca să dăm totul pentru a ne ridica nivelul şi pentru a ne câştiga din nou respectul”, a declarat selecţionerul naţionalei României, Edward Iordănescu înaintea meciului de luni cu naţionala Elveţiei, din calificările pentru Euro 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Sport » Elveţia - România 2-2. România revine spectaculos, pe final: Mihăilă, "dublă" în două minute