Antena Meniu Search
x

Video Emma Răducanu, decorată cu Ordinul Imperiului Britanic. Ceremonia va avea loc în prima zi a Noului An

Jucătoarea de tenis de origine română Emma Răducanu va deveni, la 19 ani, cea mai tânără persoană care primeşte Ordinul Imperiului Britanic.

de Redactia Observator

la 27.12.2021, 09:52

Vezi și

Emma Răducanu va primi prestigioasa distincţie după ce în acest an a adus prima victorie pentru Marea Britanie în turneul feminin de la Wimbledon din ultimii 44 de ani.

Într-o ceremonie care va avea loc în prima zi a Noului An vor mai fi decorate şi alte nume mari. Daniel Craig va primi medalia rară Ordinul Sfântul Mihail și Sfântul Gheorghe pentru interpretarea rolului agentului 007 în franciza James Bond. Premiată va fi şi echipa de fotbal a Angliei care a ajuns în finala Euro 2020.

Emma Răducanu, persoanlitatea anului în sport, în Marea Britanie

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, campioană la US Open, a fost aleasă personalitatea sportivă a anului 2021 de către BBC. La 18 ani Răducanu a pus capăt unei așteptări de 44 de ani în Marea Britanie pentru o campioană de Grand Slam la simplu feminin, cu victoria sa de la Flushing Meadows.

Victoria ei a urmat unei curse până în turul al patrulea la Wimbledon, în iulie, la debutul ei pe tabloul principal de Grand Slam. În urma votului publicului, scafandrul Tom Daley s-a clasat pe locul al doilea, iar înotătorul Adam Peaty pe locul al treilea. "Este o mare onoare doar să mă aflu printre acești nominalizați. Felicitări vouă și tuturor realizărilor voastre", a spus Răducanu. 

Acum în vârstă de 19 ani și aflată pe primul loc în clasamentul britanic, Răducanu devine prima jucătoare de tenis încoronată ca personalitate sportivă a anului de la Virginia Wade, în 1977 - ultima britanică care a câștigat un titlu de Grand Slam la simplu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Emma Răducanu, decorată cu Ordinul Imperiului Britanic. Ceremonia va avea loc în prima zi a Noului An