Antena Meniu Search
x

EURO 2O24. România - Olanda 0-3. Mulţumim pentru amintiri, băieţi! Tricolorii se opresc în optimi la EURO

EURO 2024. Echipa națională de fotbal a României a fost eliminată de la Euro 2024, după ce a pierdut meciul din optimile de finală cu Olanda, scor 3-0. La final de meci, din tribune, fanii scandau România, România!

de Redactia Observator

la 02.07.2024 , 21:04

Tricolorii au început curajos meciul de la Munchen, fără ocazii mari de gol, dar stând sus în teren, la pressing. Dennis Man a şutat puţin peste poartă în minutul 13, dar olandezii au deschis scorul în minutul 20. Cody Gakpo a primit pe stânga, l-a depăşit pe Raţiu şi a şutat la colţul scurt, fără speranţe pentru Niţă. Replica noastră a venit în minutul 24, când Man a primit în careu, de la Stanciu, dar a trimis pe lângă poartă din poziţie bună.

Drăguşin a intervenit salvator la o pasă care putea ajunge la Depay, în minutul 27, iar în minutul 31 a respins în corner centrarea lui Dumfries. Acelaşi Dumfries s-a ciocnit violent cu Mogoş, în minutul 33, iar jucătorul nostru a fost nevoit să părăsească terenul. Pe final de repriză atacurile olandezilor s-au intensificat, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Elevii lui Iordănescu au intrat bine în repriza secundă, însă Racoviţan a salvat un gol pentru adversari, în minutul 53, respingând din faţa porţii. Şutul lui Drăguş, din minutul 59, a fost blocat, iar după zece minute Cody Gakpo a înscris, însă golul a fost anulat după consultarea VAR.

Presiunea olandeză a dat rezultate în minutul 83, când Malen a înscris pentru 2-0. Pe final acelaşi Malen a stabilit rezultatul final, 3-0 în minutul 90+3, şi echipa Ţărilor de Jos merge mai departe, în sferturi.

Articolul continuă după reclamă

România - Olanda 0-3

Pe acelaşi subiect

Min. 90+4 Final de meci! România se opreşte în optimi la EURO!

Min. 90+3 GOL Olanda! Malen reuşeşte dubla la finalul unui contraatac fulger!

Min. 83 GOL Olanda! Gapko pătrunde pe partea stânga, profită de eroarea lui Drăguşin, trimite în faţa porţii, iar Malen îndeplineşte o simplă formalitate.

Min. 73 Olandezii ratează încă o ocazie uriaşă.

Min. 68 Depay execută periculos o lovitură liberă din 20 metri-central, mingea trece la o palmă de poarta noastră.

Min. 66 Gapko trimite iar mingea în plasă, dar golul este anulat pentru offside.

Min. 62 Gapko îl încearcă iar pe Niţă, de această dată cu un şut de la mare distanţă. Portarul nostru are o paradă fabuloasă.

Min. 58 Van Dijk reia periculos cu capul, minge loveşte bara.

Min. 55 Niţă reuşeşte să prindă în cele din urmă o minge care a sărit ca la biliard în careul nostru.

Min. 48 Stanciu execută inteligent o lovitură liberă, Verbuggen respinge cu greu din faţa a doi tricolori.

Min. 46 A început repriza a doua!

Min. 45 Final de primă repriză! România încheie primele 45 de minute aşa cum le-a început, cu presiune asupra careului olandez.

Min. 45 Drăguş trage din 20 de metri, dar direct pe centrul porţii, iar portarul olandez prinde.

Min. 33 Mogoş iese de pe teren după o lovitură violentă a lui Dumfries. Racoviţan intră în locul lui.

Min. 31 Drăguşin are o intervenţie cât un gol şi respinge din faţa lui Depay care aştepta în faţa porţii goale.

Min. 27 De Vrij reia spre colţul lung, mingea loveşte plasa laterală.

Min. 20 GOL Olanda! Gapko îl întoarce pe Raţiu şi trage pe colţul scurt. Niţă, prins pe picior greşit, nu poate interveni.

Min. 15 Dennis Man trage puternic spre vinclul colţului lung, mingea trece milimetric peste poartă.

Min. 12 Depay scapă singur cu Niţă, portarul nostru reuşeşte să intervină, dar arbitrii opresc faza pentru offside.

Min. 6 Simons trage puternic, dar Niţă este atent şi prinde cu siguranţă.

Min. 3 Început furtunos al României. Ianis Hagi sare la cap cu Dumfries şi este lovit puternic de fundaşul olandez. Ianis are sânge pe faţă, medicii intervin

Min. 1 A început partida!

România - Olanda. Echipele de start

  • ROMÂNIA: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș – R. Marin, M.Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Hagi
  • Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu - Sorescu, Racovițan, Rus, Nedelcearu, Șut, Cicâldău, Olaru, Mihăilă, Fl. Coman, Pușcaș, Alibec, Bîrligea
  • OLANDA: Verbuggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Shouten, Simons, Reinjders – Malen, Depay, Gakpo
  • Rezerve: Flekken, Bijlow - Van de Ven, Blind, De Ligt, Geertruida, Maatsen, Wijnaldum, Veerman, Gravenberch, Frimpong, Bergwijn, Zirkzee, Weghorst, Brobbey

România a ocupat locul 1 în grupa E. în timp ce Ţările de Jos s-a clasat pe locul 3 în grupa D. Naţionala olandeză este antrenată de Ronald Koeman, în vârstă de 61 de ani, şi ocupă locul 7 în clasamentul FIFA. La acest meci, România nu se va putea baza pe serviciile lui Nicuşor Bancu, suspendat din cauza cumului de cartonaşe.

Meciul va fi arbitrat de germanul Felix Zwayer, ajutat la cele două linii de Stefan Lupp şi Marco Achmüller, iar rezervă va fi Daniel Siebert. În camera VAR se vor afla Bastian Dankert, Christian Dingert şi francezul Jérôme Brisard. Acesta va fi al doilea meci al României jucat la Munchen, după cel cu Ucraina, scor 3-0, din 17 iunie, din prima etapă a grupei E.

Edi Iordănescu: "Va trebui să fim aproape de perfecțiune. Ne dorim enorm o calificare"

România a avut un parcurs rezonabil în faza grupelor. Şi-a început aventura la Euro cu o victorie uimitoare, 3-0 cu Ucraina, dar apoi a gâfâit cu Belgia, 0-2, şi, în cele din urmă, a înregistrat un egal "de salon" cu Slovacia, 1-1, rezultat care a permis ambelor echipe să meargă în faza optimilor de finală, în dauna Ucrainei.România a avut un parcurs rezonabil în faza grupelor. Şi-a început aventura la Euro cu o victorie uimitoare, 3-0 cu Ucraina, dar apoi a gafat cu Belgia, 0-2, şi, în cele din urmă, a înregistrat un egal "de salon" cu Slovacia, 1-1, rezultat care a permis ambelor echipe să meargă în faza optimilor de finală, în dauna Ucrainei.

Olanda porneşte marţi ca mare favorită în confruntarea cu România, bookmakerii considerând, încă de dinainte de startul optimilor de finală, că acest meci ar urma să fie unul dintre cele mai dezechilibrate din această fază a competiţiei. Avantajul olandezilor este dat şi de faptul că aceştia au câştigat mai mereu duelurile cu România şi de multe ori au reuşit să se impună chiar la scoruri categorice. Olanda a câştigat nouă dintre cele 13 meciuri directe jucate împotriva României, iar ultimele patru meciuri directe le-a câştigat chiar la minim două goluri diferenţă.

Acesta este cel de-al 20-lea meci al României la Euro, tricolorii câștigând doar două din precedentele 19 confruntări (D6 L12).

„Ştim că va trebui să fim aproape de perfecțiune mâine pentru a avea un rezultat bun”, a spus Iordănescu la conferința de presă de luni. „Noi trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere”, a completat acesta. „Dacă din punct de vedere fizic ne-am regenerat un pic, din punct de vedere mental trebuie să fim foarte solizi şi hotărâți în tot ceea ce facem. Să ne dorim cu adevărat să mergem mai departe. Cred că există acest sentiment în cadrul grupului. Trebuie să demonstrăm asta şi prin fapte şi am încredere că echipa poate să facă asta. Din punct de vedere al organizării de joc trebuie să fim extraordinari şi sub nicio formă să nu facem greşeli individuale importante. E capital", a declarat Edi Iordănescu.

Cei 26 de jucători din lotul României pentru EURO 2024 sunt:

  • PORTARI: Florin NIŢĂ (Gaziantep | Turcia, 21/0), Horaţiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 11/0), Ştefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0));
  • FUNDAŞI: Andrei RAŢIU (Rayo Vallecano | Spania, 17/1), Vasile MOGOŞ (CFR Cluj, 7/0), Radu DRĂGUŞIN (Tottenham | Anglia, 17/0), Bogdan RACOVIŢAN (Rakow | Polonia, 2/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 20/1), Ionuţ NEDELCEARU (Palermo | Italia, 27/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicuşor BANCU (Universitatea Craiova, 35/2);
  • MIJLOCAŞI: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 17/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 18/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 37/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 55/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 70/14), Adrian ŞUT (FCSB, 2/0), Darius OLARU (FCSB, 18/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 24/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 21/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 35/5), Florinel COMAN (FCSB, 15/1);
  • ATACANŢI: Denis DRĂGUŞ (Gaziantep | Turcia, 11/2), George PUŞCAŞ (Bari | Italia, 42/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 2/0)

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Sport » EURO 2O24. România - Olanda 0-3. Mulţumim pentru amintiri, băieţi! Tricolorii se opresc în optimi la EURO