Antena Meniu Search
x

Galerie foto FC Sevilla - AS Roma 1-1 (5-2 după penalty-uri), în finala Europa League. Spaniolii, experți: sunt la al șaptelea trofeu

Finala Europa League 2023. Sevilla FC a cucerit trofeul Ligii Europa la fotbal după ce a învins-o pe AS Roma cu scorul de 4-1 la loviturile de departajare, miercuri seara, în finala desfăşurată la Budapesta, în care scorul a fost egal, 1-1, atât după cele 90 de minute regulamentare, cât şi după prelungiri.

de Redactia Observator

la 01.06.2023, 01:17

Chiar dacă a fost condusă la pauză, după golul marcat de Dybala (35), spaniolii au reuşit să revină. Au început în forţă repriza secundă şi au restabilit egalitatea cu ajutorul autogolului lui Mancini (55).

A fost 1-1 după 90 de minute şi s-a intrat în prelungiri. A fost egalitate în continuare şi a fost nevoie de executarea loviturilor de departajare, transmite AS.RO.

FC Sevilla, "expertă" în Europa League

FC Sevilla a câştigat trofeul de şase ori, ultima dată în 2020. AS Roma este deţinătoarea trofeului Conference League. Tehnicianul formaţiei italiene, Jose Mourinho, a avut şansa de a deveni primul antrenor care câştigă trofeul cu trei echipe diferite. El a mai câştigat a doua competiţie continentală intercluburi cu FC Porto în 2003 şi cu Manchester United în 2017.

Pe acelaşi subiect

Jucătorii echipei Sevilla au intrat pe teren la încălzire purtând tricouri cu mesaje de susţinere pentru fotbalistul Sergio Rico. Acesta este la terapie intensivă, după ce a suferit un grav traumatism cranian. Rico s-a format la FC Sevilla şi a jucat pentru echipa spaniolă până în 2020, scrie news.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Echipele de start FC Sevilla - AS Roma

FC Sevilla: Bounou – Jesus Navas, Bade, Gudelj, Alex Telles – Fernando, Oliver Torres, Rakitic – Ocampos, En-Nesyri, Bryan Gil. Antrenor: Jose Luis Mendilibar

AS Roma: Rui Patricio – Mancini, Smalling, Ibanez – Zeki Celik, Cristante, Matic, Spinazzola – Dybala, Pellegrini, Abraham. Antrenor: Jose Mourinho.

Partida a fost arbitrată de englezul Anthony Taylor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » FC Sevilla - AS Roma 1-1 (5-2 după penalty-uri), în finala Europa League. Spaniolii, experți: sunt la al șaptelea trofeu