Antena Meniu Search
x

George Weah, un președinte-jucător: ce măsuri a luat în lupta cu coronavirusul

Fostul mare atacant al lui AC Milan, George Weah, a devenit în urmă cu trei ani președintele Liberiei. Acum, face tot posibilul pentru a-și apăra țara de pericolul numit coronavirus.

de Silviu Vișan

la 26.03.2020, 17:33

George Weah, în timpul unui discurs
George Weah, președintele Liberiei,a luat măsuri urgente împotriva coronavirusului - Abaca Press via Hepta
  • George Weah, președintele Liberiei, a luat măsuri drastice împotriva coronavirusului
  • În Liberia s-au înregistrat doar trei cazuri de COVID-19
  • George Weah a compus și o melodie împotriva coronavirusului

Fostul mare atacant al lui AC Milan, George Weah, a devenit în urmă cu trei ani președintele Liberiei. Acum, face tot posibilul pentru a-și apăra țara de pericolul numit coronavirus. 

În statul african, s-au înregistrat până acum doar trei cazuri de coronavirus. Primul dintre oamenii contaminați a fost chiar un politician care a participat la o conferință în Europa. Acesta a refuzat inițial internarea, iar președintele George Weah l-a suspendat din funcție.

"A pus sănătate publică în pericol, iar pentru asta va trebui să răspundă în fața legii!", a transmis președintele Liberiei prin intermediul unui comunicat. 

George Weah, măsuri drastice împotriva coronavirusului

Pe acelaşi subiect

Liberia s-a confruntat în trecut cu o epidemie mult mai gravă: între 2014 și 2015, țara a fost paralizată de virusul Ebola. Acum, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, George Weah a luat măsuri urgente. A anulat zborurile din țări cu mai mult de 200 de cazuri confirmate, a închis temporar școlile și bisericile, a interzis adunările publice și le-a solicitat oamenilor să stea cât mai mult timp în propriile locuințe. În acest moment, în Liberia sunt doar trei cazuri confirmate de coronavirus.  

George Weah, mesaj muzical pentru cetățenii Liberiei

George Weah nu s-a oprit la adoptarea unor măsuri de urgență, dar a și compus o melodie împotriva coronavirusului. Președintele Liberiei are propriul studio, unde lucrează alături de mai mulți muzicieni locali.

"Împreună luptăm împotriva coronavirusului" este titlul melodiei prin care George Weah le cere cetățenilor Liberiei să își ia toate măsurile de precauție. 

"Ar putea fi mama ta, ar putea fi tatăl tău, frații sau surorile. Să fim împreună și să să luptăm împotriva acestei boli murdare. În lumea nesigură în care trăim, totul, dar absolut totul este posibil", este mesajul pe care George Weah l-a transmis cetățenilor Liberiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » George Weah, un președinte-jucător: ce măsuri a luat în lupta cu coronavirusul