Antena Meniu Search
x

Gino Iorgulescu, românul cu cel mai mare salariu din REVISAL, preşedintele Ligii pentru a treia oară. Juristul LPF spune că e abia primul mandat

Gino Iorgulescu a fost reales, marţi, în funcţia de preşedinte al LPF şi îşi va începe al treilea mandat la conducerea Ligii. În condiţiile în care statutul prevede un maxim de două mandate, secretarul general al LPF spune că Gino Iorgulescu s-ar afla abia la primul mandat.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 24.05.2022, 17:26

Gino Iorgulescu a fost reales preşedinte al LPF
Gino Iorgulescu a fost reales preşedinte al LPF - Hepta

Gino Iorgulescu este preşedintele ligii din 14 noiembrie 2013 şi a fost prima dată reales în această funcţie în 23 octombrie 2017, pentru un mandat mai mare, de cinci ani, în loc de patru ani. Acum, Gino Iorgulescu, românul cu cel mai mare salariu în REVISAL, ar începe un al treilea mandat, însă secretarul general al LPF, Justin Ştefan, spune că, de fapt, este primul.

Întrebat dacă statutul ligii, care prevede doar două mandate pentru preşedinte, a fost modificat ca să poată să candideze, Justin Ştefan a explicat: "Referitor la acea prevedere din statut, ea a intrat în vigoare ulterior primului mandat, aşa încât, potrivit unui principiu de drept, care spune că legea nu retroactivează, numărul de mandate se numără de la acel moment, aşa încât au fost condiţiile statutare legate de acea prevedere".

Acesta a oferit lămuriri şi dacă acesta este al doilea şi ultimul mandat. Ştefan a explicat că "potrivit statutului, având în vedere momentul intrării în vigoare al acestuia, este vorba de primul mandat".

LPF şi-a ales, marţi, conducerea în cadrul Adunării Gnerale a LPF. Toată conducerea anterioară a LPF a fost confirmată cu unanimitate de voturi. Astfel, LPF va fi condusă de Gino Iorgulescu, preşedinte, Robert Pongratz, vicepreşedinte, Justin Ştefan, secretar general, şi Ionuţ Calancea, director economic.

Pe acelaşi subiect

Care este obiectivul lui Gino Iorgulescu

Obiectivul noii conduceri este încheierea unui nou contract pentru cedarea drepturilor de televizare.

"Pentru noul mandat, ne-am propus multe lucruri. O să vă spun câteva mai importante, aşa, şi mai scurt. În primul rând, încheierea unui nou contract pe o perioadă de cinci ani, din 2024 până în 2029, şi încercăm să creştem valoarea acestui contract, bineînţeles dacă nu se întâmplă alte lucruri în societate. Cum aţi văzut, în Ucraina e război, ceea ce nu ne dorim, sau să fie alte cauze care să împiedice acest lucru.

Apoi, ne-am propus să atragem către Liga I tineretul care îşi doreşte acest lucru, să-i aducem mai aproape şi să creştem numărul spectatorilor la meciuri, în special cei tineri. Vrem să activăm o platformă a unei noi competiţii, crearea unei platforme digitale de educaţie şi prioritizare a zonei de marketing şi vânzări. Avem, pe perioade, mai multe lucruri pe care ni le-am propus, o să fie puse la termene pe site-ul nostru şi să ne ţinem de timpul pe care ni-l acordăm ca să realizăm ce ne-am propus", a declarat Gino Iorgulescu.

Gino Iorgulescu, românul cu cel mai mare salariu în REVISAL

Conform datelor din Revisal, 14 români aflaţi în funcţii de conducere au salarii nete de peste 20.000 de euro pe lună. În fruntea acestora s-ar afla preşedintele unei organizaţii profesionale naţionale din domeniul sportiv, care câştigă aproape 23.000 de euro net pe lună.

Potrivit surselor Observator, Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, este cel mai bine plătit român pe contract de muncă, în baza datelor extrase din Revisal. Ziarul Financiar a publicat un top cu 14 salariaţi din România cu funcţii de conducere, care au salarii nete de peste 20.000 de euro pe lună.

Cel mai mare salariu încasat pe contract individual de muncă i-ar aparţine lui Gino Iorgulescu şi este de aproape 23.000 de euro net pe lună. 

Topul celor mai bine plătiţi 14 salariaţi din privat din România este dominat de directori generali sau adjuncţi care lucrează în sectoare de activitate diverse, de la comerţul cu produse farmaceutice, până la retail alimentar sau fabricarea biscuiţilor. 

Cine este Gino Iorgulescu

Gino Iorgulescu este un fost fotbalist român și actualul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din România.

După retragerea din fotbal, unde a jucat inclusiv pentru naţionala României, Gino Iorgulescu a îndeplinit funcțiile de antrenor secund al echipei naționale, ca secund al lui Mircea Rădulescu și Cornel Dinu, precum și de președinte al clubului FC Național.

Pe data de 14 noiembrie 2013, Gino Iorgulescu a fost ales în funcția de președinte LPF, după 17 ani în care Dumitru Dragomir a condus Liga Profesionistă de Fotbal. 

Sub conducerea lui, Liga 1 și-a schimbat formatul. Numărul echipelor a fost redus de la 18 la 14, iar sistemul competițional a fost schimbat într-unul cu play-off (șase echipe) și play-out (opt echipe).

În data de 23 octombrie 2017, Gino Iorgulescu a fost reales președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (13 voturi pentru și unul împotrivă) pentru un mandat de cinci ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Gino Iorgulescu, românul cu cel mai mare salariu din REVISAL, preşedintele Ligii pentru a treia oară. Juristul LPF spune că e abia primul mandat