Antena Meniu Search
x

Guvernul australian propune ca Djokovic să fie reţinut sâmbătă dimineaţă, când se va prezenta în faţa oficialilor departamentului pentru imigraţie

Avocatul Stephen Lloyd, care îl reprezintă pe ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, a declarat, vineri, la o audiere de instrucţie la Federal Circuit Court, că propunerea guvernului este ca Novak Djokovic să fie reţinut sâmbătă dimineaţă, atunci când se va prezenta în faţa oficialilor departamentului pentru imigraţie.

de Redactia Observator

la 14.01.2022, 14:14

Guvernul australian propune ca Djokovic să fie reţinut sâmbătă dimineaţă, când se va prezenta în faţa oficialilor departamentului pentru imigraţie
- Profimedia

Djokovic se va prezenta la ora locală 08.00 pentru a discuta cu oficialii departamentului pentru imigraţie. Apoi, el însă va putea să meargă la birourile avocaţilor săi, escortat de poliţişti de la poliţia de frontieră, după care va petrece noaptea în detenţie. Duminică dimineaţă, dacă va fi programată audierea la tribunal în cazul său, el va fi dus din nou la birourile avocaţilor săi.

Avocatul lui Djokovic, Nick Wood, a spus anterior că acceptă faptul că guvernul are dreptul să îl reţină pe Djokovic, dar a avertizat cu privire la "circul media" care ar exista dacă acest lucru s-ar întâmpla.

Audierea de instrucţie de vineri, în faţa judecătorului Anthony Kelly, are loc în sistem online. Kelly este judecătorul care luni a întors prima decizie autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia.

Viza lui Djokovic, anulată din nou

Pe acelaşi subiect

Autoritățile australiene i-au anulat din nou viza lui Novak Djokovic (34 de ani), cu 3 zile înainte de startul Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Anunţul de anulare a vizei lui Djokovic, de nouă ori câştigător al turneului Australian Open, a venit vineri, la patru zile după ce o instanţă a revocat prima decizia de anulare a vizei de intrare de către Forţa australiană de frontieră (ABF).

''Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secţiunii 133C(3) din Legea privind migraţia de a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate şi bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru. În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenţie informaţiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forţa Australiană de Frontieră şi dl Djokovic'', a spus ministrul Imigraţiei într-un comunicat.

Sârbul riscă să fie interzis trei ani în Australia

Djokovic, cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, spera să devină la Australian Open primul tenisman cu 21 de trofee majore, iar acum riscă să îi fie interzisă intrarea în Australia pentru următorii trei ani. "Dacă o viză a fost anulată, consecințele sunt pe termen lung – pentru Australia și pentru oricare altă țară în care o persoană vrea să intre, pentru că este întrebată «ai fost deportat sau expulzat». Dacă este deportat din Australia, sunt șanse mari să fie exclus timp de cel puţin trei ani", au declarat mai mulţi experţi australieni în drept, citaţi de presa locală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Guvernul australian propune ca Djokovic să fie reţinut sâmbătă dimineaţă, când se va prezenta în faţa oficialilor departamentului pentru imigraţie