Antena Meniu Search
x

Italia – Albania 2-1 la Euro 2024. Sylvinho, dezamăgit după eşecul cu Italia. Spalletti voia un meci mai agresiv

EURO 2024. Selecţionerul Albaniei, Sylvinho, a declarat, sâmbătă seară, că este dezamăgit de eşecul cu Italia, scor 2-1, de la Euro-2024. La rândul său, italianul Luciano Spalletti a afirmat că jucătorii săi ar fi trebuit să fie mai răi şi mai realişti.

de Redactia Observator

la 16.06.2024 , 14:49

Italia – Albania 2-1 la Euro 2024
Italia – Albania 2-1 la Euro 2024 - Profimedia

Echipa naţională a Italiei a învins sâmbătă, la Dortmund, scor 2-1, reprezentativa Albaniei, într-un meci din cadrul grupei B a turneului final Euro 2024.

"Sunt dezamăgit de rezultat. Când te pregăteşti pentru un meci, chiar şi împotriva unei echipe atât de puternice, îţi doreşti să îl câştigi. Puteam să egalăm în ultimul minut, în faţa unei echipe care vizează titlul. Nu am gestionat foarte bine primele 25 de minute, dar am fost în joc până la final, iar un egal nu era departe, meritat sau nu", a spus Sylvinho.

La meci au fost prezenţi 40.000 de albanezi pe Signal Iduna Park (Dortmund), relatează news.ro. "Suntem mândri că am reprezentat Albania pe acest stadion, care a fost tot roşu datorită suporterilor noştri, a fost o experienţă magnifică", a conchis brazilianul.

Articolul continuă după reclamă

Mulţumit de victorie şi de "caracterul" echipei sale, Luciano Spalletti a regretat lipsa de concentrare din debutul meciului. "Am fost puţin neglijenţi. Ceea ce mi-a plăcut a fost că au reacţionat bine, nu s-au descurajat. De asemenea, sunt multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătăţim. Ar fi trebuit să fim mai răi, uneori am dat mai multă importanţă jocului frumos decât realismului", a spus el.

Pe acelaşi subiect

Euro 2024: Italia a învins Albania cu 2-1

Partida de la Dortmund a început cu surpriza furnizată de albanezi. Era secunda 23 când Nedim Bajrami intercepta o pasă a lui Dimarco şi îl învingea pe portarul Donnarumma, deschizând scorul  şi marcând cel mai rapid gol din istoria turneelor finale Euro. Italienii au ripostat în minutul 11, prin golul egalizator, reuşit de Alessandro Bastoni cu o lovitură de cap. După numai cinci minute, Nicolo Barella  a prins un voleu superb de la 25 de metri şi a adus Italia în avantaj, 2-1. Până la pauză, portarul albanez Strakosha a avut o intervenţie excelentă în faţa lui Frattesi, respingând şutul acestuia din minutul 33.

În partea secundă, Chiesa a trimis pe lângă poartă, dn poziţie bună, în minutul 60, iar Donnarumma a intervenit în minutul 90 la şutul lui Manaj, iar deţinătoarea trofeului continental, Italia s-a impus cu 2-1, după ce jucătorii săi au cam tras de timp pe finalul meciului.

ITALIA: Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco (Darmian 83) - Jorginho, Barella (Folorunsho 90+2) - Frattesi, L. Pellegrini (Cristante 77), F. Chiesa (Cambiaso 77) – Scamacca (Retegui 83). SELECŢIONER: Luciano Spalletti

ALBANIA: Strakosha - Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj - Asllani, Ramadani, Bajrami (E. Muci 87) – Asani (A. Hoxha 68), Broja (Manaj 77), Seferi (Q. Laci 68). SELECŢIONER: Sylvinho

Cartonaşe galbene: L. Pellegrini 22, Calafiori 51 / Broja 52A. Hoxha 74

Arbitri: Felix Zwayer – Stefan Lupp, Marco Achmuller – Daniel Siebert (toţi din Germania)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Sport » Italia – Albania 2-1 la Euro 2024. Sylvinho, dezamăgit după eşecul cu Italia. Spalletti voia un meci mai agresiv