Antena Meniu Search
x

Jannik Sinner a câştigat Miami Open şi pune presiune pe Novak Djokovic, liderul mondial din tenis

Italianul Jannik Sinner (22 de ani) este senzaţia tenisului mondial în acest an, după ce a reuşit, la sfârşitul săptămânii trecute, să-şi treacă în cont un nou titlu de mare anvergură.

de Redactia Observator

la 01.04.2024, 16:47

Italianul Jannik Sinner este noul copil-minune al tenisului mondial masculin
Italianul Jannik Sinner este noul copil-minune al tenisului mondial masculin - Profimedia
  • Italianul Jannik Sinner este noul copil-minune al tenisului mondial masculin.

Jannik Sinner a câştigat Miami Open, după ce l-a surclasat în finală pe bulgarul Grigor Dimitrov, scor 6-3, 6-1. Sinner s-a impus la capătul unui meci fără istoric, având nevoie de doar 74 de minute pentru a îşi trece în cont a 27-a victorie obţinută în ultimele 28 de meciuri.

De altfel, Sinner a câştigat Miami Open de o manieră categorică, cedând un singur set, în confruntarea cu olandezul Tallon Griekspoor, 5-7 7-5, 6-1. În rest, Sinner a trecut fără probleme de Andrea Vavassori, 6-3, 6-4, de Christopher O'Connell, 6-4, 6-3, de Tomas Machac, 6-4, 6-2, şi de Daniil Medvedev, 6-1, 6-2, înainte de a juca finala cu Grigor Dimitrov.

Miami Open este al treilea mare turneu câştigat de Jannik Sinner, după Canadian Open, anul trecut, 6-4, 6-1 în finala cu australianul Alex de Minaur, şi Australian Open 2024, după 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 în finala cu Daniil Medvedev.

Victoria lui Sinner de la Miami Open i-a adus italianului posibilitatea de a urca pe locul 2 în clasamentul ATP, în dauna spaniolului Carlos Alcaraz, şi de a începe să pună presiune pe liderul mondial, sârbul Novak Djokovic. 

Între Jannik Sinner şi Novak Djokovic sunt în jur de 1.000 de puncte ATP, însă pentru sârb urmează o perioadă complicată, Djokovic având, printre altele, de apărat cele 2.000 de puncte câştigate anul trecut prin triumful de la Roland Garros. Pentru Sinner este mult mai uşoară situaţia, el având de apărat doar 45 de puncte la Roland Garros, după ce la ediţia precedentă, din 2023, s-a oprit în turul II, deşi era cotat al 8-lea favorit al competiţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sport » Jannik Sinner a câştigat Miami Open şi pune presiune pe Novak Djokovic, liderul mondial din tenis