Antena Meniu Search
x

Loredana Toma a câştigat 3 medalii de aur la Campionatele Europene de haltere

Loredana Toma a cucerit 3 medalii de aur la Campionatele Europene de haltere de la Erevan. Competiţia este LIVE VIDEO în aceste zile pe AntenaPLAY.

de Redactia Observator

la 19.04.2023, 18:38

Loredana Toma, favorită la medalia de aur de la Campionatele Europene
Loredana Toma, favorită la medalia de aur de la Campionatele Europene - Profimedia Images

Loredana Toma a terminat pe primul loc la proba de smuls, după ce a ridicat 110 kg. Apoi, la proba de aruncat, a ridicat 130 kg. Sportiva româncă a terminat pe primul loc şi la general şi a cucerit astfel 3 medalii în ziua de miercuri. 

Loredana Toma este campioana europeană pentru a cincea oară. Sportiva din România şi-a trecut o nouă triplă europeană, după ce a mai reuşit performanţe similare în 2017 (Split, Croaţia), 2018 (Bucureşti), 2019 (Batumi, Georgia) şi 2021 (Moscova, Rusia). De asemenea, Loredana Toma mai are în palmares cinci medalii obţinute la Campionatele Mondiale: aur la smuls, aruncat şi total în 2017, la Anaheim, Statele Unite, dar şi două medalii de aur la smuls şi total la Mondialele de la Bogota, din 2022.

Competiţia este live în AntenaPLAY.

"Am adversare tari din Italia, din Anglia. Nu mă tem însă de nimeni. Dacă voi cuceri titlul continental, acesta va fi cel de-al cincilea", a declarat Loredana Toma, conform paginii de Facebook a Clubului Sportiv Rapid, la care este legitimată, înainte de plecarea spre Armenia.

Mihaela Cambei, trei medalii de aur la competiţie

Sportiva română Mihaela Cambei a cucerit trei medalii de aur la cat. 49 kg, sâmbătă seara, la Campionatele Europene de haltere de la Erevan (Armenia), potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Haltere.

Cambei s-a impus la smuls cu 92 kg, la aruncat cu 106 kg, iar la total cu 198 kg. Ea a stabilit, totodată, şi două noi recorduri europene, la smuls şi la total.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Loredana Toma a câştigat 3 medalii de aur la Campionatele Europene de haltere