Antena Meniu Search
x

Manchester City, gata să plătească o sumă record în UK pentru un fotbalist de 15 ani. Cine e puştiul

Manchester City a acceptat să-l transfere pe Finley Gorman de la Leeds United, într-o tranzacție care ar putea bate recordul britanic de transferuri pentru un fotbalist de 15 ani, conform unor surse ale publicației britanice 90min.

de Redactia Observator

la 14.11.2023, 17:31

Manchester City a acceptat să-l transfere pe Finley Gorman de la Leeds United - Shutterstock

Mijlocașul ofensiv este unul dintre cei mai bine cotați adolescenți din Anglia. El a marcat de două ori la 14 ani în timpul unui meci din Premier League Under-18 - doborând recordul de vârstă pentru o astfel de performanță - și este deja selecționat la nivelul naționalei Under16 a Angliei.

Finley Gorman, dorit de Manchester City

90min susține că Gorman își va continua dezvoltarea la Man City, care a convenit cu Leeds o sumă inițială de 1,5 milioane de lire sterline pentru serviciile sale. Se așteaptă ca bonificațiile să ducă afacerea dincolo de marca de 2 milioane de lire sterline și să doboare recordul britanic de transfer pentru un copil de 15 ani, stabilit în prezent de Liverpool, care a ajuns să plătească 2 milioane de lire sterline la Queens Park Rangers pentru Raheem Sterling, după ce a declanșat mai multe clauze din acordul lor inițial de 450.000 de lire sterline.

Deoarece Gorman nu are un contract profesionist - și nu poate semna unul până în septembrie 2025, când va împlini 17 ani - Leeds nu a putut împiedica Man City să îl abordeze, iar acesta a acceptat să se alăture campioanei în exercițiu din Premier League.

Pe acelaşi subiect

Man City, noi recrutări notabile

Man City a făcut două recrutări notabile de tineri jucători în timpul verii, aducându-l pe portarul Spike Brits, în vârstă de 16 ani, de la AFC Wimbledon, și pe fundașul Jamal Baptiste, în vârstă de 19 ani, de la West Ham United, relatează Mediafax.

Cea mai mare taxă de transfer plătită vreodată pentru un jucător de 15 ani rămâne cea de 2,7 milioane de lire sterline plătită de Arsenal către Barcelona pentru Fran Merida în 2005. El a jucat doar de 16 ori pentru echipa de seniori a lui Gunners și a evoluat la opt cluburi după ce a părăsit nordul Londrei, în prezent jucând în China, la Tianjin Jinmen Tiger.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Manchester City, gata să plătească o sumă record în UK pentru un fotbalist de 15 ani. Cine e puştiul