Antena Meniu Search
x

Motociclistul Carles Falcon, mort în urma unui accident în timpul Raliului Dakar. Era pentru a doua oară când participa în competiţie

Motociclistul de origine spaniolă Carles Falcon, grav rănit în urma unui accident în timpul Raliului Dakar, a murit. Anunţul a fost făcut de echipa sa TwinTrail. 

de Redactia Observator

la 15.01.2024, 18:38

- Profimedia

Motociclistul spaniol Carles Falcon, care a fost grav rănit în urma unui accident în timpul celei de-a doua etape a Raliului Dakar, a murit, a anunțat luni echipa sa TwinTrail.

Pilotul se afla în comă indusă din ziua accidentului

Pilotul, în vârstă de 45 de ani, se afla în comă indusă după accidentul de duminică, 7 ianuarie. În vârstă de 45 de ani, Falcon, care participa la al doilea său Dakar, a suferit o căzătură puternică la kilometrul 448 al etapei a 2-a. Falcon a căzut în cap și a fost resuscitat de o echipă medicală trimisă la locul accidentului, înainte de a fi transportat pe calea aerului la spitalul Al-Duwadimi.

Intrat în comă indusă, el a fost apoi transferat la un spital din Riad pentru o intervenție chirurgicală de urgență, înainte de a fi repatriat câteva zile mai târziu în Spania. Echipa sa anunțase în noaptea incidentului că Falcon suferea de edem cerebral și o fractură de vertebră C2.

"Carles a decedat", a precizat echipa sa într-un comunicat, potrivit Mediafax.

„Medicii au confirmat că leziunile neurologice provocate de stop cardio-respirator în momentul accidentului sunt ireversibile. Carles era o persoană zâmbitoare, mereu activă, care iubea cu pasiune ceea ce făcea, mai ales pe motocicletă. A plecat dintre noi făcând ceea ce era visul lui, să participe la Dakar".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Motociclistul Carles Falcon, mort în urma unui accident în timpul Raliului Dakar. Era pentru a doua oară când participa în competiţie