Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nadia Comăneci îi oferă Sabrinei Voinea medalia sa de bronz de la Montreal, după decizia TAS. "Aş fi fost fericită să văd trei fete acolo"

Nadia Comăneci a declarat, după ce TAS a decis că medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice, îi revine Anei Bărbosu, că ar fi vrut să vadă trei fete pe treapta a treia a podiumului: Bărbosu, Sabrina Voinea şi Jordan Chiles. Nadia a precizat că îi va da Sabrinei Voinea medalia pe care ea a câştigat-o în 1976, tot la sol, la JO de la Montreal.

de Redactia Observator

la 11.08.2024 , 17:15

Nadia Comăneci îi oferă Sabrinei Voinea medalia sa de bronz de la Montreal, după decizia TAS. "Aş fi fost fericită să văd trei fete acolo"
Nadia Comăneci îi oferă Sabrinei Voinea medalia sa de bronz de la Montreal, după decizia TAS. "Aş fi fost fericită să văd trei fete acolo" - Profimedia

“Mă bucur foarte mult pentru România. Este o medalie mult aşteptată după atâţia ani. Aş fi fost fericită să văd trei fete acolo, cu trei medalii, pentru că toate au muncit şi mai ales în situaţia în care ne aflăm acum cu protejarea sănătăţii mintale, cred că este bine să încurajăm şi să protejăm aceşti copii. Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montréal. Sunt foarte bucuroasă pentru România şi pentru Ana. O felicit pe Sabrina pentru că a făcut un exerciţiu fenomenal şi mă bucur pentru participarea lor şi în echipă, pentru că au făcut istorie şi în echipă. În acelaşi timp, o felicit şi pe Jordan pentru că nu este vina ei legat de ceea ce s-a întâmplat”, a spus Nadia Comăneci la Antena 3 CNN, potrivit news.ro.

Nadia Comăneci speră că această situaţie să fie o lecţie pentru viitor

Ea a precizat că din punctul ei de vedere toate fetele sunt campioane. “Probabil se va face o reformă vizavi de ceea ce s-a întâmplat, ca fiecare să fie mult mai atent la la următoarele competiţii. Este important ca sportivii să nu intre într-o situaţie de acest gen, nu se arată cu degetul într-o parte sau alta, însă nu ar trebui să spun eu că nimeni nu este perfect. Toţi facem greşeli şi ideea este să învăţăm din greşeli şi să încercăm să navigăm şi să vedem ce este bine pentru sport în viitor", a adăugat ea.

Articolul continuă după reclamă

Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat, sâmbătă seară, că Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, ca urmare a deciziei Diviziei Ad Hoc a TAS. TAS a admis doar contestaţia gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu şi a Sabrinei Voinea. 

Clasamentul primelor 5 locuri devine următorul, ca urmare a deciziei de sâmbătă: 1. Rebeca Andrade (Brazilia) – nota 14.166, 2. Simone Biles (SUA) - 14.133, 3. Ana Maria Bărbosu (România) - 13.700, 4. Sabrina Voinea (România) - 13.700 şi 5. Jordan Chiles (SUA) - 13.666 (nota dinaintea contestaţiei admise de arbitre).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Ce faceţi cu hainele vechi, le aruncaţi sau le duceţi la reciclat?
Observator » Sport » Nadia Comăneci îi oferă Sabrinei Voinea medalia sa de bronz de la Montreal, după decizia TAS. "Aş fi fost fericită să văd trei fete acolo"