Antena Meniu Search
x

(P) Manchester United, favorită să-l păstreze pe Cristiano Ronaldo

Manchester United este favorită să-l păstreze pe Cristiano Ronaldo și din această vară, deși despre viitorul starului portughez s-a discutat intens în ultimele luni. Portughezul intră în ultimul an de contract cu gruparea de pe Old Trafford și are șanse mari să continue la United.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Cristiano a revenit la Manchester United în urmă cu un sezon, iar evoluțiile sale au fost mereu în centrul atenției, în condițiile în care a fost jucătorul numărul unu din atacul "diavolilor roșii".

Cum United a avut un sezon sub așteptări, presa britanică a scris intens despre nemulțumirile lui Cristiano, care și-ar dori o echipă cu care să lupte pentru câștigarea unor trofee. Între timp, lucrurile par a se fi calmat, iar Ronaldo are șanse mari să continue pe Old Trafford.

De altfel, dacă ne uităm și pe cotele la pariuri sportive putem vedea clar că Manchester United este favorită să-l păstreze pe Ronaldo. Cota ca Ronaldo să rămână și din toamnă la United este doar 1.30. În schimb, un transfer la PSG are cota 7.00, la fel ca unul la Real Madrid ori Sporting Lisabona.

Cristiano Ronaldo, un jucător important din proiectul lui Erik Ten Hag

Noul antrenor al lui Manchester United, Erik Ten Hag, a anunțat că mizează pe Cristiano în sezonul următor și se declară încântat că va avea posibilitatea să lucreze alături de el.

"Sunt încântat să lucrez cu Ronaldo. Cristiano este un gigant, a realizat în fotbal atât de multe și a arătat cât de ambițios este. Vreau să rămână la Manchester United, desigur. A fost foarte important pentru club", a spus Erik Ten Hag.

De asemenea, și Ronaldo s-a declarat mulțumit de numirea lui Erik Ten Hag pe banca lui Manchester United.

"Cu toții suntem fericiți și entuziasmați, nu doar ca jucători, ci și ca fani. Trebuie să credem că anul viitor putem câștiga trofee. Știu că el a făcut o treabă fantastică la Ajax, este un antrenor experimentat, dat trebuie să-i acordăm timp", a comentat Cristiano Ronaldo.

Așadar, sunt semne destul de clare că Ronaldo își dorește să continue la Manchester United, unde a revenit vara trecută, iar șansele ca acest lucru să se întâmple sunt destul de mari. Mai mult, portughezul a participat deja la o ședință foto în care promovează echipamentul lui United pentru următoarea stagiune.

Cristiano Ronaldo, golgheterul lui United din acest sezon

Ajuns la 37 de ani, Cristiano Ronaldo a continuat să joace la cel mai înalt nivel și a fost cel mai bun marcator al lui Manchester United în acest sezon. El a reușit 18 goluri în Premier League, la care se adaugă alte 6 marcate în Champions League.

Ronaldo a fost omul numărul unu din atacul lui United, în condițiile în care ceilalți jucători au avut evoluții sub așteptări: Rashford a punctat de 4 ori, Cavani de 2, Greenwood de 5, iar Jadon Sancho de 3 ori. Singurul care s-a apropiat de Ronaldo a fost mijlocașul Bruno Fernandes, cu 10 goluri.

Ce-i drept, cifrele lui Cristiano Ronaldo nu se pot compara cu cele din sezoanele precedente. Spre exemplu, în ultimul sezon înaintea revenirii la United, Ronaldo marcase 29 de goluri pentru Juventus Torino în Serie A.

Portughezul nu a mai avut un sezon atât de slab în campionat din stagiunea 2008/2009, când punctase de 18 ori pentru United în Premier League, înainte să fie transferat de Real Madrid. De atunci au urmat 12 sezoane la rând cu cel puțin 20 de goluri marcate în campionat pentru Ronaldo.

O altă bornă negativă pentru Ronaldo este ratarea calificării în grupele Champions League. Va fi pentru prima dată în ultimii 20 de ani când Ronaldo nu va juca în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa. El a debutat în sezonul 2002/2003 cu Sporting Lisabona și până acum nu lipsise niciodată.

Mai mult, portughezul a câștigat Champions League de cinci ori: de patru ori cu Real Madrid (2014, 2016, 2017, 2018) și o dată cu Manchester United (2008). Cele cinci trofee vin să completeze un palmares impresionant pe care Ronaldo îl are. El a mai câștigat trei titluri în Premier League cu Manchester United, două în La Liga cu Real Madrid și două în Serie A cu Juventus Torino.

De asemenea, a câștigat o dată Cupa Angliei, de două ori Cupa Regelui Spaniei și o dată pe cea a Italiei. Mai are în palmares patru Campionate Mondiale ale Clubului, două Supercupe ale Spaniei și două ale Italiei.

Este campion european cu naționala Portugaliei în 2016 și a câștigat și Liga Națiunilor în 2019. În plan individual, portughezul a câștigat de cinci ori Balonul de Aur, în 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » (P) Manchester United, favorită să-l păstreze pe Cristiano Ronaldo