Antena Meniu Search
x

Performanță! Un ciclist din Sfântu Gheorghe a doborât două recorduri mondiale

Un ciclist din Sfântu Gheorghe a doborât sâmbătă seara două recorduri mondiale, la mersul cu bicicleta cu spatele și la săritura pe o roată.

Un ciclist din Sfântu Gheorghe a doborât sâmbătă seara două recorduri mondiale, la mersul cu bicicleta cu spatele și la săritura pe o roată.

Orban Barra Gabor, în vârstă de 25 de ani, multiplu campion național la trial-bike, a străbătut sâmbătă 27,58 de metri mergând cu spatele pe două roți, depășind vechiul record de 18,18 metri deținut de un american.

Tot sâmbătă seara, în fața unui public numeros, tânărul covăsnean a realizat 309 sărituri pe o roată a bicicletei, stabilind astfel un nou record mondial. Vechiul record a fost de 240 de sărituri și a aparținut unui italian.

Orban Barra Gabor a declarat pentru Agerpres că trial-bike nu este un sport ieftin — bicicleta este una specială, fără șa, cântărește mai puțin decât una obișnuită și costă în jur de 2.500 de euro. Dar crede nu este un sport atât de greu și periculos cum pare la prima vedere, însă e nevoie de concentrare, echilibru și condiție fizică, iar cea mai dificilă lecție este să înveți să cazi cu bicicleta fără să te accidentezi.

Se antrenează cel puțin 4 ore zilnic, face acrobații cu bicicleta și încearcă să sară peste orice obstacol îi iese în cale. A reușit să depășească obstacole de 1,50 metri înălțime și să sară pe obiecte aflate la o distanță de 2,80 de metri între ele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sport » Performanță! Un ciclist din Sfântu Gheorghe a doborât două recorduri mondiale