Antena Meniu Search
x

Pierderi uriașe în fotbal, din cauza coronavirusului: 2,7 miliarde de euro pe minus!

Pandemia de coronavirus a afectat toate zonele societății, iar fotbalul nu a făcut excepție. Marile campionate ale Europei s-au oprit și nu se știe cu exactitate când se vor putea relua.

de Silviu Vișan

la 18.03.2020, 15:15

Mohamed Salah pe terenul de fotbal
Mohamed Salah - Hepta via DPA Images / Darren Staples
  • Marile campionate ale Europei vor înregistra pierderi de 2,7 miliarde de euro
  • Toate meciurile de fotbal din Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța au fost suspendate cel puțin până în luna aprilie
  • Englezii vor avea cele mai mari pierderi financiare

Pandemia de coronavirus a afectat toate zonele societății, iar fotbalul nu a făcut excepție. Marile campionate ale Europei s-au oprit și nu se știe cu exactitate când se vor putea relua. 

Un studiu realizat de compania de consultanță KPMG a estimat pierderile din primele cinci campionate ale Europei (Anglia, Germania, Spania, Italia și Franța). Dacă sezoanele nu se vor încheia, acestea ar putea ajunge la 2,7 miliarde de euro. 

Cele mai mari pierderi, în Premier League și La Liga

Toate competițiile fotbalistice din Anglia au fost oprite cel puțin până pe 3 aprilie, iar pierderile estimate sunt între 1,12 și 1,28 miliarde de euro (170-180 de milioane de euro din bilete, 700-800 de milioane de euro din drepturi TV și 250-300 de milioane de euro din sponsorizări).  

Pe acelaşi subiect

În Spania, unde activitățile fotbalistice au fost supendate pentru cel puțin două săptămâni, pierderile s-ar putea ridica la 950 de milioane de euro. Sunt șanse minime însă ca meciurile să se reia în aprilie, deoarece numărul cazurilor de coronavirus din Spania este în creștere.

Bundesliga, Serie A și Ligue 1 înregistrează pierderi de peste 300 de milioane de euro

Situația nu este mai bună nici în Germania, Italia sau Franța. Bundesliga este suspendată cel puțin până pe 3 aprilie și va înregistra pierderi de 750 de milioane de euro. Pentru Serie A se estimează pierderi cuprinse între 550 și 650 de milioane de euro, în timp ce cluburile din Ligue 1 vor fi pe minus cu 3-400 milioane de euro. 

Studiul KPMG explică faptul că deținătorii de drepturi TV din unele țări plătesc în funcție de numărul de meciuri transmise, iar în cazul în care acestea sunt anulate au dreptul să își recupereze banii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Pierderi uriașe în fotbal, din cauza coronavirusului: 2,7 miliarde de euro pe minus!