Antena Meniu Search
x

Portugalia, fără Cristiano Ronaldo, performera serii în amicalele de joi

Naţionalele de fotbal calificate la Euro 2024 se pregătesc intens pentru turneul final din Germania, din vară, astfel că în această perioadă sunt programate mai multe meciuri de verificare.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 14:19

În absenţa lui Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes (nr. 8) şi-a asumat rolul de lider al Portugaliei în amicalul cu Suedia
În absenţa lui Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes (nr. 8) şi-a asumat rolul de lider al Portugaliei în amicalul cu Suedia - Profimedia
  • Naţionala de fotbal a Portugaliei este una dintre favoritele la câştigarea Euro 2024.

Din meciurile disputate joi seara s-a remarcat naţionala de fotbal a Portugaliei care, chiar şi fără super-starul Cristiano Ronaldo în formula de start, a surclasat reprezentativa similară a Suediei, scor 5-2.

A fost un duel în care au strălucit Bernardo Silva, două pase de gol, Nelson Semedo, două pase de gol, sau Bruno Fernandes, gol şi pasă de gol. Alături de Bruno Fernandes, pe lista marcatorilor şi-au mai trecut numele fotbalişti precum Rafael Leao, Matheus Nunes, Goncalo Ramos şi Bruma, în timp ce Gyokeres şi Nilsson au semnat punctele suedezilor.

Italia, campioana europeană en-titre, a câştigat greu, scor 2-1, amicalul jucat împotriva Venezuelei, în Statele Unite ale Americii. Mateo Retegui, atacantul de la Genoa, a semnat ambele goluri ale Squadrei Azzura, inclusiv golul victoriei, venit tocmai în minutul 80. Darwin Machis, de la Cadiz, a înscris singurul gol al sud-americanilor, în timp ce Salomon Rondon, fost atacant la Everton, Newcastle United şi West Bromwich Albion, a ratat un penalty, pentru Venezuela, în startul partidei.

Rusia a surclasat Serbia, 4-0, într-un amical controversat disputat la Moscova, Muntenegru a trecut de Belarus, 2-0, Slovenia a făcut doar 2-2 cu Malta, iar Cipru, viitoare adversară a României în UEFA Nations League, a făcut 1-1 cu Letonia.

Seria de meciuri de verificare continuă vineri seara, când are loc inclusiv duelul dintre România şi Irlanda de Nord, pe Arena Naţională, din Bucureşti, de la ora 21.45. Tot vineri se mai joacă meciuri precum Bulgaria - Tanzania, Macedonia de Nord - Moldova, Armenia - Kosovo, Azerbaidjan - Mongolia, Ghana - Nigeria, Liechtenstein - Insulele Feroe, Norvegia - Cehia, Senegal - Gabon, Albania - Chile, Ungaria - Turcia, Olanda - Scoţia, Egipt - Noua Zeelandă, Spania - Columbia sau Algeria - Bolivia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Portugalia, fără Cristiano Ronaldo, performera serii în amicalele de joi