Antena Meniu Search
x

Galerie foto Qinwen Zheng, în semifinale la Australian Open 2024. Jucătoarea de origine chineză a învins-o pe Kalinskaia

Jucătoarea chineză de tenis Qinwen Zheng s-a calificat miercuri în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Australian Open după ce a învins-o în trei seturi pe rusoaica Anna Kalinskaia, 6-7 (4/7), 6-3, 6-1, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.01.2024, 16:45

Qinwen Zheng, locul 15 WTA, s-a impus după două ore şi 18 minute de joc în duelul cu Anna Kalinskaia (75 WTA). Qinwen Zheng, în vârstă de 21 de ani, avea până acum cel mai bun rezultat într-un turneu de Mare Şlem un sfert de finală, anul trecut la US Open.

Chinezoaica o va întâlni în semifinale pe ucraineanca Daiana Iastremska, locul 93 mondial, care s-a calificat miercuri în prima sa semifinală într-un turneu de Mare Şlem, dominând-o pe cehoaica Linda Noskova (50 WTA) în două seturi, 6-3, 6-4.

La 23 de ani, Iastremska este doar a doua jucătoare venită din calificări care ajunge în semifinale la acest turneu în era Open (începând din 1968), după Christine Dorey, din Australia, în 1978.

Afişul celei de-a doua semifinale este cunoscut de marţi: o reeditare a finalei US Open 2023, între Arina Sabalenka (Belarus), numărul 2 mondial şi deţinătoare a trofeului, şi Coco Gauff, numărul 4 mondial şi învingătoare la New York.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Qinwen Zheng, în semifinale la Australian Open 2024. Jucătoarea de origine chineză a învins-o pe Kalinskaia