Antena Meniu Search
x

Record mondial! O sportivă a atins pe bicicletă viteza de 294 de kilometri pe oră

Ciclista Denise Mueller-Korenek a realizat o performanță uluitoare într-un deșert din Utah, reușind să atingă, pe două roți, viteza de 294 de kilometri pe oră.

O sportivă a atins pe bicicletă viteza de 294 de kilometri pe oră
Record mondial! O sportivă a atins pe bicicletă viteza de 294 de kilometri pe oră - CNN

Ciclista Denise Mueller-Korenek a realizat o performanță uluitoare într-un deșert din Utah, reușind să atingă, pe două roți, viteza de 294 de kilometri pe oră.

Sportiva americană a atins această viteza uluitoare fiind tractată, inițial, de un dragster, o mașină special construită pentru viteze cât mai mari pe distanțe scurte.

În momentul în care a atungs 144 de kilometri pe oră, biciclista s-a desprins de autovehicul și a început să pedaleze, atingând incredibila viteză de 294 de kilometri pe oră, după aproape șapte kilometri de la start.

Mueller-Korenek a purtat, pentru acest eveniment, un costum de aproape 4 kilograme din piele și kevlar, pentru a fi protejată în cazul unei căzături, dar și o cască de motociclist, pentru a nu-i intra sare în ochi.

Pe acelaşi subiect

Cursa nu a fost deloc ușoară, deoarece sportiva risca să fie destabilizată de curenții de aer, dacă nu reușea să se păstreze în siajul dragsterului. 

Denise Mueller-Korenek se pensionase înainte de a doborî acest record, setat de un bărbat în 1995. Biciclista a fost de 15 ori campioană în adolescență, însă a renunțat la sport pentru a întemeia o familie și a dezvolta o afacere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Record mondial! O sportivă a atins pe bicicletă viteza de 294 de kilometri pe oră