Antena Meniu Search
x

Galerie foto Roland Garros 2023, finala feminină. Iga Swiatek a învins-o pe Karolina Muchova după un meci de foc. Numărul 1 mondial a câştigat în 3 seturi

Roland Garros 2023. Iga Swiatek a învins-o pe Karolina Muchova şi a câştigat al treilea titlu pe zgura pariziană. Numărul 1 WTA a dus la capăt un meci de foc, după ce Muchova a câştigat setul secund. Partida a fost tranşată în cele din urmă în trei seturi. Pe lângă titlurile de la Roland Garros (2020, 2022 şi 2023), poloneza mai are în palmares titlul de la US Open 2022.

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 19:31

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial, a câştigat turneul de la Roland Garros pentru a treia oară, sâmbătă, după ce a învins-o în finală pe jucătoarea cehă Karolina Muchova (43 WTA), cu 6-2, 5-7, 6-4.

Swiatek (22 ani), care a mai cucerit titlul la Paris în 2020 şi 2022, şi-a trecut în palmares al patrulea său trofeu de Mare Şlem, fiind şi campioană la US Open în 2022. Pentru Muchova (26 ani) aceasta a fost prima finală la un turneu major.

Swiatek a dominat primul set, câştigând cu 6-2, după ce a început în forţă, cu 3-0. Poloneza a avut un debut bun şi în setul secund, cu 3-0, dar Muchova a egalat, 3-3, câştigând cu 7-5. În decisiv, Muchova a început cu 2-0, apoi Swiatek a făcut 3-2. Muchova a reuşit un break la 3-3, dar a nu a izbutit să îl confirme. Cehoaica a avut 30-0 pe serviciul adversarei, la 4-4, dar Swiatek a revenit şi a câştigat ghemul, încheind conturile pe serviciul Karolinei Muchova.

Muchova a avut mai multe mingi direct câştigătoare (winners), 30-19, dar a făcut şi mai multe erori neforţate, 38-27.

Pe acelaşi subiect

Swiatek a fost recompensată cu un cec de 2,3 milioane de euro şi cu 2.000 de puncte WTA. Muchova s-a ales cu 1.300 de puncte WTA şi cu 1,15 milioane de euro.

Swiatek a învins-o pe Haddad Maia în semifinală și a ajuns în a treia finală de la Roland Garros

Iga Swiatek, numărul unu mondial, a jucat al patrulea titlu de Grand Slam, și al treilea la Roland Garros, după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia, cap de serie numărul 14, cu 6-2, 7-6 (7), în a doua semifinală de joi, pe terenul Philippe-Chatrier.

La fel ca în 2020, când a câștigat primul său titlu de Grand Slam, ca număr 54 mondial, fără să fie cap de serie, Swiatek nu a cedat niciun set în drumul spre finală.  Deși a ajuns la 12-0 la seturi după victoria în 2 ore și 9 minute, Swiatek a fost cel mai aproape de a pierde un set în fața lui Haddad Maia.

Ea a salvat o minge de set în tiebreak-ul setului al doilea, și a fost prima dată în turneu când a pierdut opt game-uri în cele șase meciuri pe care le-a disputat până acum în aceste două săptămâni.

Haddad Maia, care a învins-o pe Swiatek în trei seturi pe hard vara trecută, la Toronto, a avut un avans de 5-3 în tiebreak și a avut o șansă de a prelungi meciul la 6-5. Brazilianca s-a impus după un set pierdut în turul al patrulea și în sferturile de finală, a devenit prima femeie din țara sa care ajunge în semifinalele Roland Garros. Ea a condus cu 3-1 în setul al doilea și a avut, de asemenea, trei mingi de break pe serviciul lui Swiatek la 4-4.

Sabalenka eliminată de Muchova în semifinală, după ce a avut minge de meci și avantaj 5-2 în decisiv

Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, a fost învinsă joi de Karolina Muchova într-unul dintre cele mai frumoase meciuri de la Roland Garros, într-o semifinală de peste trei ore de joc cu mai multe răsturnări de situație. Jucătoarea cehă și-a asigurat în premieră un loc în finala openului parizian.

Ambele jucătoare au fost dominante în drumul lor spre semifinale, Muchova pierzând doar un singur set, în timp ce bielorusa le-a câștigat pe toate. Cele două s-au mai întâlnit o dată în circuitul WTA, iar Sabalenka a fost mai bună și atunci, câștigând în două seturi în urmă cu patru ani.

Muchova a gestionat bine presiunea și a câștigat game-ul pe propriul serviciu la zero, asigurându-și calificarea în prima ei finală de Grand Slam cu scorul de 7-6 (5), 6-7 (5), 7-5.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Roland Garros 2023, finala feminină. Iga Swiatek a învins-o pe Karolina Muchova după un meci de foc. Numărul 1 mondial a câştigat în 3 seturi