Antena Meniu Search
x

România - Armenia 1-0. Tricolorii urcă pe locul 2 în grupă, dar trebuie să câştige ultimele două meciuri din preliminarii pentru a prinde barajul

România a câştigat meciul cu Armenia, scor 1-0, pe noul stadion din Ghencea. Mitriţă a marcat singurul gol al meciului, în minutul 26.

de Redactia Observator

la 11.10.2021, 23:39

România - Armenia, ora 21:45. Naţionala revine în Ghencea după 12 ani: tricolorii, obligaţi să câştige pentru a mai spera la calificarea la CM 2022
România - Armenia, meci capital pentru calificare - Hepta

În urma acestui rezultat, România a strâns 13 puncte şi a urcat pe locul 2 în grupă, loc ce permite accesul la barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022. Germania este lider, cu 21 de puncte.

Pentru România, urmează partidele cu Islanda şi Liechtenstein, ambele în luna noiembrie. Pentru a fi siguri de prezenţa la baraj, jucătorii lui Mirel Rădoi trebuie să câştige şi aceste ultime două partide.

România - Armenia 1-0 (Mitriţă '26)

  • Min. 90+4 Final de meci! România câştigă şi urcă pe locul doi în grupă. Urmează meciurile cu Islanda şi Liechtenstein.
  • Min. 70 Ianis Hagi execută perfect o lovitură liberă din marginea careului, direct în vinclu, dar Yurchenko are parada carierei şi reuşeşte să respingă incredibil.
  • Min. 60 Şutul lui Hagi, pe colţul scurt, e prins de portarul Armeniei.
  • Min. 55 Haroyan semnează prima ocazie a Armeniei. Mingea trimisă de jucătorul oaspeţilor e prinsă fără probleme de Niţă.
  • Min. 46 A început repriza a doua.
  • Min. 45 Final de primă repriză.
  • Min. 39 Şutul lui Răzvan Marin, de la mare distanţă, este respins cu greu de portarul Armeniei.
  • Min. 34 Cicâldău are şi el o mare ocazie. Mingea este respinsă în corner în cele din urmă.
  • Min. 33 Ocazie uriaşă ratată de acelaşi Mitriţă. Jucătorul lui PAOK scapă singur cu portarul, dar este ajuns din urmă de un fundaş armean care deviază în corner.
  • Min. 32 Şutul lui Stanciu din lovitură liberă este deviat în corner de fundaşii armeni.
  • Min. 26 GOOOL România! Mitriţă, cel mai scund jucător de pe teren, marchează un gol superb, cu capul, în urma unei lovituri de colţ. Suntem pe locul 3 în grupă.
  • Min. 4 Stanciu trece în dribling prin toată apărarea armenilor, dar trage mult pe lângă poartă.
  • Min. 3 Prima ocazie a meciului: Keşeru reia cu capul, peste poartă. Centrarea a venit din partea stângă, de la Bancu.
  • Min. 1 A început meciul!
Pe acelaşi subiect

România - Armenia | Echipele de start:

  • România: Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu - Cicâldău, Marin, Stanciu - Hagi, Keșeru, Mitriță
  • Rezerve: Vlad, Moldovan - Toșca, Manea, Mihăilă, Ivan, Maxim, Nedelcu, Rus, Cordea, Moruțan, Albu
  • Armenia: Yurchenko - Terteryan, Voskanyan, Haroyan, Hovhannisyan - Udo, Grigoryan, Spertsyan - Barseghyan, Mkhitaryan, Bayramyan
  • Rezerve: Aivazov, Buchnev - Arakelyan, Zelarayan, Vardanyan, Monroy, Mkoyan, Geloyan, Karapetyan, Muradyan, Adamyan, Margaryan

Pe lângă meciul cu Armenia, România mai aare de jucat cu Islanda, tot pe teren propriu, şi cu Liechtenstein în deplasare. Înaintea meciului cu Armenia, România este pe locul 4 în grupa J de calificare la Campionatul Mondial din 2022, cu 10 puncte.

România - Armenia, meci capital pentru calificare

Calculele grupei preliminare sunt destul de simple pentru România. Naţionala condusă de Mirel Rădoi trebuie să câştige cele trei meciuri rămase. La fel trebuie să facă şi Germania. Nemţii sunt lideri în Grupa J preliminară, cu 18 puncte, Macedonia de Nord este pe locul 2, cu 12 puncte, iar Armenia este pe locul 3, tot cu 12 puncte.

Primul criteriu de departajare în aceste preliminarii este golaverajul, acolo unde România stă bine în comparaţie cu Armenia, dar este depăşită net de Macedonia de Nord. Astfel, România are golaveraj +2, Armenia are -2, în timp ce Macedonia de Nord are +9.

România - Armenia | Probleme de lot pentru Mirel Rădoi

Înainte de România - Armenia, Mirel Rădoi are trei probleme serioase de lot. George Puşcaş a devenit indisponibil după cartonaşul galben luat stupid în meciul cu Germania, în timp ce în apărare fundaşii Andrei Burcă şi Ionuţ Nedelcearu sunt accidentaţi.

Pe de altă parte, Alexandru Maxim şi Alexandru Cicâldău, jucători care nu au putut fi titulari cu Germania, şi-au revenit după accidentări şi pot fi folosiţi titulari în partida cu Armenia. Indiferent de cine va juca, Mirel Rădoi nu acceptă alt rezultat în afara victoriei.

"Deşi iniţial am spus că mai avem trei finale, pot să fiu sincer şi să spun că practic avem doar două, pentru că dacă vom reuşi să câştigăm cu Armenia şi apoi cu Islanda şi nu vom reuşi să câştigăm cu Lichtenstein atunci, cu tot respectul, noi nu avem ce căuta nici măcar la un baraj de Cupa UEFA Intertoto, dacă ar mai exista. Nu putem vorbi de Cupa Mondială dacă nu suntem în stare să câştigăm în Lichtenstein atunci când avem nevoie de victorie. Aşa gândesc şi nu mă feresc să o spun, e lucrul pe care l-am transmis şi jucătorilor", a declarat Mirel Rădoi la conferinţa de presă.

România - Armenia | Naţionala revine în Ghencea după 12 ani

România - Armenia va fi primul meci al naţionalei României pe stadionul din Ghencea după o pauză de 12 ani. Ultimul meci jucat de naţională în Ghencea a fost tot în preliminariile unui Campionat Mondial, cel din 2010, şi a fost o partidă cu Austria încheiată la egalitate, scor 1-1.

De-a lungul timpului, România a jucat 66 de partide pe stadionul din Ghencea. Primul meci din istoria naţionalei jucat în Ghencea a fost în 1977, la trei ani de la inaugurarea vechiului "Templu". Atunci, România a câştigat în faţa Turciei, scor 4-0, la ultima ediţie a Cupei Balcanice. Noul stadion din Ghencea a fost inaugurat anul acesta, în iulie.

Lotul României pentru meciurile cu Germania și Armenia din preliminariile CM 2022

  • Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
  • Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0) - accidentat, Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);
  • Mijlocași: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);
  • Atacanți: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8) - suspendat

Preliminarii CM 2022. Partide rămase de disputat din Grupa J

  • 11 octombrie 2021: România – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)
  • 11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), România – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
  • 14 noiembrie 2021: Liechtenstein – România, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » România - Armenia 1-0. Tricolorii urcă pe locul 2 în grupă, dar trebuie să câştige ultimele două meciuri din preliminarii pentru a prinde barajul