Antena Meniu Search
x

Live Text România - Islanda 0-0. România iese de pe locul de baraj pentru CM 2022

România a ratat victoria în meciul cu Islanda, pe care l-a dominat în multe momente, și are șanse foarte mici de a mai prinde barajul pentru Cupa Mondială din 2022. „Tricolorii” sunt pe locul 3 în grupă și au nevoie ca adversarul lor de azi să încurce și Macedonia de Nord, în ultima etapă.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 23:48

România - Islanda 0-0

  • Min. 93+3. Meciul se încheie fără nicio schimbare pe tabela de marcaj, după trei minute de prelungiri. România se află pe locul 3 în clasamentul grupei J și doar o minune o mai poate califica la barajul pentru Cupa Mondială 2022.
  • Min. 85 Ianis Hagi face un dribling scurt la 20 de metri și șutează în diagonală, dar mingea lovește bara și trece prin fața porții pentru ca apoi să iasă în afara terenului.
  • Min. 65  Mirel Rădoi face trei schimbări. Toșca e înlocuit de Nicușor Bancu, Alibec e schimbat cu Andrei Ivan, iar Olimpiu Moruțan i-a luat locul lui Stanciu
  • Min. 53 Denis Alibec a șutat în brațele portarului islandez după o deviere cu exteriorul a lui Ianis Hagi.
  • Min. 45 Final de primă repriză.
  • Min. 42 Cursă impetuoasă a lui Denis Alibec pe partea dreaptă, dar după ce a alergat aproape 50 de metri este blocat de portarul Olafsson.
  • Min. 40 Şutul deviat al lui Gudmundsson trece puţin pe lângă poarta apărată de Niţă.
  • Min. 37 Şutul lui Răzvan Marin este reţinut în doi timpi de portarul Islandei.
  • Min. 22 Toşca deviază mingea, de la 1 metru de linia porţii, dar mingea trece peste poartă. Cea mai mare ocazie a naţionalei României.
  • Min. 18 Stanciu trage din întoarcere, din marginea careului, dar şutul său este pe centrul porţii şi portarul islandez prinde fără probleme.
  • Min. 1 A început partida. România are nevoie de victorie pentru a prinde barajul de calificare la CM 2022.

România - Islanda. Echipele de start:

  • România: Florin Niţă - Andrei Raţiu, Vlad Chiricheş (căpitan), Ionuţ Nedelcearu, Alin Toşca - Alexandru Cicâldău, Răzvan Marin, Nicolae Stanciu - Ianis Hagi, Denis Alibec, Florin Tănase
  • Rezerve: Andrei Vlad, Marian Aioani - Cristian Manea, Andrei Burcă, Adrian Rus, Alexandru Maxim, Nicuşor Bancu, Dragoş Nedelcu, Olimpiu Moruţan , George Puşcaş, Dennis Man. Andrei Ivan
  • Islanda: Elias Rafn Olafsson - Alfons Sampsted, Brynjar Ingi Bjarnason, Daniel Leo Gretarsson, Ari Skulason - Isak Bergmann Johannesson, Birkir Bjarnason (căpitan), Stefan Teitur Thordarson - Albert Gudmundsson, Sveinn Aron Gudjohnsen, Jon Dagur Thorsteinsson
  • Rezerve: Runar Runarsson, Patrik Gunnarsson - Birkir Saevarsson, Isak Olafsson, Ari Leifsson, Gudmundur Thorarinsson, Aron Elis Thrandarson, Andri Fannar Baldursson, Thorir Johann Helgason, Arnor Ingvi Traustason, Mikael Egill Ellertsson, Andri Gudjohnsen
Pe acelaşi subiect

România - Islanda este o adevărată finală pentru naţionala pregătită de Mirel Rădoi. O victorie contra Islandei ar asigura în proporţie de 99% prezenţa României în barajul pentru calificarea la CM 2022.

România - Islanda. România a căzut pe locul 3 în grupă după victoria Macedoniei de Nord

Reprezentativa Macedoniei de Nord a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 5-0, selecţionata Armeniei, într-un meci din penultima etapă a grupei J a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială, din care face parte şi România. Ca urmare a acestui rezultat, tricolorii, care întâlnesc Islanda de la ora 21.45, au coborât pe locul trei în clasamentul grupei. Locul doi se va califica la barajul pentru CM. La Erevan, golurile au fost marcate de Trajkovski ’22, Bardi ’36, ’67 (penalti), ’90 (penalti) şi Ristovski ’79.

Clasamentul grupei după primul meci al penultimei etape: Germania - 21 puncte (8 jocuri), Macedonia de Nord - 15 puncte (9 jocuri), România - 13 puncte (8 jocuri), Armenia - 12 puncte (9 jocuri), Islanda - 8 puncte (8 jocuri), Liechtenstein - un punct (8 jocuri). Germania este calificată la CM din Qatar. Ultima etapă programează, la 14 noiembrie, partidele Liechtenstein – Romania, Armenia – Germania şi Macedonia de Nord – Islanda, toate de la ora 19.00.

Situaţia în grupa României

Calculele calificării sunt simple pentru România. O victorie contra Islandei ar asigura în mare măsură prezenţa naţionalei lui Rădoi în barajul de calificare la CM 2022. Germania, ocupanta primului loc în grupă, este deja calificată la Campionatul Mondial. România se află pe locul secund, cu 13 puncte, urmată de Macedonia de Nord (12 puncte) şi Armenia (12 puncte).

Islanda este pe locul 5, cu 8 puncte, şi mai are doar şanse pur teoretice de calificare. Un succes pe stadionul din Ghencea ar aduce României 16 puncte şi o şansă uriaşă de a fi prezentă la baraj. Ultimul meci din campania de calificare va fi duminică, 14 noiembrie, cu Liechtenstein, ocupanta ultimului loc în grupă.

România - Islanda, meci fără spectatori

România revine pe stadionul din Ghencea pentru al doilea meci după inaugurarea noii arene. În precedenta partidă, România a învins Armenia, scor 2-0. Atunci, elevii lui Mirel Rădoi au avut parte de susţinerea suporterilor. Nu se va întâmpla la fel şi la meciul cu Islanda.

Din pricina restricţiilor impuse de autorităţi, spectatorii nu vor avea voie pe stadionul din Ghencea. Mirel Rădoi, selecţionerul României, a criticat în termeni destul de duri decizia de a nu permite fanilor să asiste la meciul cu Islanda.

Rădoi spune că cea mai bună reclamă făcută campaniei de vaccinare din România ar fi fost ca oamenilor să li se permită accesul la meciul cu Islanda, o partidă extrem de importantă pentru naţională. Cu atât mai mult, cu cât evenimentul se desfăşoară în spaţiu deschis.

"Mi se pare incredibil: ne vaccinăm ca să putem merge la mall în spațiu închis, dar nu suntem primiți pe stadioane, în spațiu deschis. Cred că cea mai bună campanie pentru vaccinare era ca oamenii să vină la acest meci. Nu înseamnă că eu sunt pentru vaccinare sau împotrivă, fiecare e liber să facă ce vrea. România, oamenii normali aveau nevoie să poată fi prezenți la un asemenea eveniment sportiv. Logic era ca echipa națională să dispute acest meci cu spectatori în tribune", a declarat Mirel Rădoi în cadrul conferinţei de presă dinaintea partidei.

România - Islanda. Victorie în tur

În tur, România a câştigat meciul din Islanda, scor 2-0. Dennis Man şi Nicolae Stanciu au marcat pentru echipa naţională, dar printre eroii meciului se numără şi portarul Florin Niţă care a avut o evoluţie foarte bună. Meciul de la Reykjavik s-a disputat la începutul lunii septembrie şi a reprezentat momentul de revenire al naţionalei României care, prin acea victorie, a reintrat în calculele calificării.

"În momentul de față am avea mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda. Asta ar trebui să conteze pentru a termina campania pe locul 2. Islanda poate fi periculoasă pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la U21, va veni să joace ca și cum nu va avea nimic de pierdut. Nu înseamnă că nu suntem pregătiți. Arătăm mult mai bine acum decât am arătat în barajul cu Islanda din 2020. Meciul de baraj a fost unul decisiv, în care nu ne putea ajuta nimeni. Acum mai avem totuși o partidă, ne pot ajuta celelalte rezultatele. Islanda are șanse teoretice la locul 2.

Noul selecționer are același stil pe care l-a avut și la U21, unul mult diferit față de echipa pe care am întâlnit-o în barajul pentru EURO: dinamic, cu posesie prelungită. Sunt principii bune pentru fotbalul islandez, e clar că echipa se modifică ca structură, ca principii de joc. Ar trebui să ne avantajeze acest joc, va fi ca unul de box, sperăm că vom rămâne în picioare până la sfârșit. Vom avea grijă în aceste zile ca jucătorii să-și dea seama că avem altă partidă față de cea din tur (n.red. - 2-0 pentru România). Singura diferență pe care o vreau este ca în primele 10 minute să începem mult mai bine decât am făcut-o în Islanda", a declarat Mirel Rădoi la conferinţa de presă dinaintea partidei cu Islanda.

România - Islanda. Lotul convocat de Mirel Rădoi

  • Portari: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 11/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 1/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid, 0/0)
  • Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj, 14/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 68/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 19/2), Adrian Rus (Fehérvár | Ungaria, 9/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 7/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 1/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 20/0)
  • Mijlocaşi: Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf | Germania, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 35/2), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 18/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga | Cehia, 52/11), Olimpiu Moruțan (Galatasaray | Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers | Scoția, 22/2), Florin Tănase (FCSB, 9/1), Dennis Man (Parma | Italia, 12/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 49/6), Enes Sali (Farul Constanța, 0/0)
  • Atacanţi: George Pușcaș (Reading | Anglia, 24/8), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 11/1), Denis Alibec (CFR Cluj, 20/2)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » România - Islanda 0-0. România iese de pe locul de baraj pentru CM 2022