Antena Meniu Search
x

Mirel Rădoi lasă loc de răzgândire în privinţa plecării de la echipa naţională: O decizie se va lua după aceste două meciuri

Mirel Rădoi a lăsat să se înţeleagă că mai e loc de discuţii în privinţa plecării sale de la echipa naţională. Selecţionerul României a declarat că o decizie va fi luată după ultimele două partide din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

de Redactia Observator

la 10.11.2021, 13:03

Mirel Rădoi, conferinţă de presă
Mirel Rădoi lasă loc de răzgândire în privinţa plecării de la echipa naţională - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o decizie privind viitorul său la echipa naţională se va lua după ultimele două partide din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

"Aşa cum v-am rugat, am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie se va lua după aceste două meciuri. (...) A rămas după întâlnirea pe care am avut-o cu preşedintele şi cu directorul tehnic să luăm o decizie după aceste două meciuri", a declarat Mirel Rădoi.

Întrebat dacă s-a grăbit cu anunţul plecării de la naţională, Mirel Rădoi a spus că "dacă nu mă gândeam, nu făceam acel anunţ". Apoi selecţionerul a vorbit de atmosfera excelentă care a început să fie în lotul României: "Am început să cunosc grupul destul de bine, atmosfera, felul lor de a se motiva şi ce ne face pe noi să credem că după aceaste două meciuri vom termina pe locul 2 este că atmosfera la nivel de grup, indiferent de jucătorii care s-au tot schimbat pe aici a rămas aceeaşi la ultimele partide. Asta înseamnă că deja încep să fie un grup foarte puternic, indiferent dacă lipsec 3-4-5 jucători sau sunt alţi 3-4 jucători noi, atmosfera la echipă rămâne aceeaşi. Eu cred că în sânul lotului deja îşi dau seama cât de aproape sunt de o performanţă care nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani. Nu cred că o să fie probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători".

Islanda, ultimul mare obstacol în drumul spre baraj

Pe acelaşi subiect

În ultimele două etape ale Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, România va evolua, acasă, cu Islanda, la 11 noiembrie, şi cu Liechtenstein, în deplasare, la 14 noiembrie. 

"În momentul de faţă, noi am avea mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda şi cred că ăsta ar trebui să fie un lucru important pentru noi, care să conteze pentru a termina această campanie pe locul 2. Cred că, din punctul ăsta de vedere, avem un avantaj, Islanda, chiar dacă la nivel teoretic ar mai avea şanse pentru locul 2, în momentul de faţă poate fi o echipă periculoasă pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la under 21 şi atunci e o echipă care vine să joace fără a avea ceva de pierdut şi poate fi periculoasă. Dar asta nu înseamnă că noi nu suntem pregătiţi pentru partida de mâine seară. Echipa arată mult mai multă determinare (n.r. - faţă de meciul cu Islanda din barajul pentru Euro-2020), am câştigat spirit de echipă, spirit de sacrificiu şi astea lucruri care contează, care s-au văzut în ultimele partide şi, de acum încolo, indiferent de adversar, trebuie să le păstrăm. Echipa naţională arată mult mai bine acum decât la barajul cu Islanda. Poate fi ca un meci de box (n.r. - mâine), sperăm că nu vom fi cei cădea primii şi vom rămâne în picioare până la sfârşit", a declarat Mirel Rădoi.

Întrebat dacă se teme de o relaxare după ce România a învins Islanda în meciul tur, Mirel Rădoi a spus că este posibil ca acest gând să apară la unii jucători. "Dar vom avea grijă zilele acestea ca jucătorii să-şi dea seama că indiferent ce s-a întâmplat în tur este cu toul şi cu totul altă partidă şi o presiune mult mai mare pe noi, va trebui să reacţionăm la fel ca în meciul tur, iar singura diferenţă pe care aş dori-o este ca să abordăm primele zece minute mult mai bine decât am făcut-o în Islanda", a mai spus selecţionerul.

Afaţi pe locul 2 în clasamentul grupei, "tricolorii" sunt siguri de calificarea la barajul de accedere la CM dacă vor câştiga ambele partide.

Horaţiu Moldovan de la Rapid şi Enes Sali, de la Farul Constanţa, sunt surprizele de pe lista selecţionerului Mirel Rădoi din lotul României pentru meciurile cu Islanda şi Liechtenstein.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Mirel Rădoi lasă loc de răzgândire în privinţa plecării de la echipa naţională: O decizie se va lua după aceste două meciuri