Antena Meniu Search
x

România, locul al 7-lea în finala probei de ştafetă 4×50 m liber. Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023, LIVE în AntenaPLAY

România a terminat pe locul 7 în finală. Marea Britanie a devenit campioană europeană, pe locul 2 s-a clasat Italia, în timp ce Grecia s-a clasat pe locul 3. Competiţia care va avea loc la Otopeni va putea fi urmărită în perioada 5-10 decembrie LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Românii iau cu asalt medaliile!

de Redactia Observator

la 05.12.2023, 19:38

România, locul al 7-lea finala probei de ştafetă 4×50 m liber. Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023, în AntenaPLAY
- Profimedia

Lotul României pentru Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni, va fi alcătuit din următorii:

  • Sportivi: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stigher, Ioana Știrbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu, Alexandru Stoica.
  • Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Andrei Pinticanu, Radu Claudiu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Mircea Purcaru, Cătălin Ungur.
  • Antrenor federal: Silviu Anastase.

Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni este cea mai importantă competiție de înot a anului din Europa. Evenimentul este organizat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în colaborare cu European Aquatics, și va avea loc în perioada 5-10 decembrie 2023 în incinta Complexului Sportiv de Natație Otopeni.

Ce au spus David Popovici şi Vlad Stancu înaintea Campionatelor Europene de înot în bazin scurt 2023

Înainte de întrecerea găzduită de România, tricolorii şi-au trecut în palmares 13 medalii, una de aur, patru de argint şi opt de bronz. Singurul aur a fost cucerit de David Popovici, la 200 de metri liber, cu doi ani în urmă, la Kazan. Popovici vrea acum să fie un exemplu pentru copiii care vin din urmă.

„Cel mai important lucru este să facem spectacol, pentru a putea spera că mai mulţi copii să fie inspiraţi. Mi-aduc aminte când aveam 12 ani şi mergeam să îi întâlnesc pe Danas Rapsys şi Katinka Hosszu. Au fost prezenţi la nişte campionate naţionale în România şi a contat enorm pentru a mă motiva. Dacă aceşti copii mă pot vedea la fel, e cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru ei”, a spus Popovici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » România, locul al 7-lea în finala probei de ştafetă 4×50 m liber. Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023, LIVE în AntenaPLAY