Antena Meniu Search
x

Update România - Muntenegru 0-3. Înfrângere rușinoasă pe teren propriu, în Liga Naţiunilor la fotbal. Suporterii i-au cerut demisia lui Edi Iordănescu

Meciul România - Muntenegru s-a încheiat cu o înfrângere ruşinoasă, pe teren propriu, pentru naţionala noastră. România visa să îşi ia revanşa cu Muntenegru, în Liga Naţiunilor, după ce în partida de debut din grupa B3 a fost învinsă la Podgorica cu 2-0. Fluierul final a anunţat sfârşitul meciului, cu scorul de 0 - 3 în favoarea oaspeţilor. Furioşi, suporterii naţionalei României au cerut demisia lui Edi Iordănescu.

de Redactia Observator

la 14.06.2022, 23:46

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de selecţionata Muntenegrului cu scorul de 3-0, în meciul jucat marţi seară, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Capitală, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor la fotbal.

UPDATE 23:40. România - Muntenegru, scor final 0- 3 pentru oaspeţi

Fluierul final a anunţat încheierea unei partide ruşinoase pentru naţionala României, învinsă de Muntenegru pe teren propriu cu scorul de 0 - 3.

UPDATE 23:30. Ultimele minute din meci. Suporterii strigă: "Ruşine să vă fie!"

Pe acelaşi subiect

Meciul România - Muntenegru se apropie de final, iar atmosfera este extrem de încinsă pe stadionul Giuleşti. Suporterii naţionalei, dezamăgiţi de scorul de pe tabelă, strigă "Ruşine să vă fie!".

UPDATE 23:10. Suporterii naţionalei României cer demisia selecţionerului Edi Iordănescu

Suporterii echipei naţionale îi cer demisia lui Edi Iordănescu, după cele 3 goluri încasate de România de la Muntenegru. Şi numele lui Gică Hagi este scandat în Giuleşti.

UPDATE 23:05. Muntenegru înscrie al treilea gol al partidei

Al trelea gol al partidei a fost înscris tot de Muntenegru, după un gol anulat al României. Mugosa a marcat în minutul 64, cu o reluare de la marginea careului.

UPDATE 22:50. România – Muntenegru 0-2

Muntenegru înscrie din nou, în minutul 55. 

UPDATE 22:30. Muntenegru înscrie în minutul 42. Ocazie ratată de România

Primul gol al partidei: Muntenegru deschide scorul în minutul 42. Oaspeţii au deschis scorul prin Stefan Mugosa (42), cu o lovitură de cap din trei metri, la un corner executat de Marko Jankovic.

După două minute, naţionala României a ratat ocazia de a egala. Portarul Milan Mijatovic a respins în bară şutul lui Răzvan Marin.

UPDATE 22:15. Ocazie uriașă pentru Muntenegru în minutul 30

Meciul devine mai alert, în a doua jumătate a primei reprize. Oaspeții au trimis puțin pe lângă poartă după un corner, la scurt timp după ce Bancu a degajat un balon direct într-un adversar aflat la pământ.

UPDATE 21:45. A început meciul România - Muntenegru

A început meciul România - Muntenegru. Echipa naţională întâlneşte Muntenegru pe stadionul Giuleşti, în etapa a patra a grupelor Ligii Naţiunilor. Cele două echipe s-au mai întâlnit în prima etapă, în Muntenegru, când gazdele s-au impus cu 2-0. În etapele a doua şi a treia, tricolorii au fost învinşi în deplasare de Bosnia, scor 1-0, şi au învins acasă Finlanda, scor 1-0.

UPDATE 19:00. Echipele de start la România - Muntenegru

Cum arată primul „11” al României pentru confruntarea cu Muntenegru:

  • ROMÂNIA: 1. Niță – 4. Manea, 6. Chiricheș-cpt., 15 Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 14. M. Marin, 10. Maxim – 21. Ștefănescu, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă.

    Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 3. Camora, 5. Păun, 7. Oct. Popescu, 8. Cicâldău, 17. Rus, 19. Tănase, 20. Hanca, 22. Sorescu, 23. Olaru

România a primit o gură de oxigen după victoria la limită cu Finlanda, scor 1-0. Abia în al treilea meci din grupa B3, "tricolorii" au înscris pentru prima oară şi au obţinut primele puncte din Liga Naţiunilor 2022-2023. În ajutorul elevilor lui Edi Iordănescu a venit şi egalul dintre Muntenegru şi Bosnia şi Herţegovina, formaţiile care ne-au învins în primele două meciuri.

Acum e timpul revanşei pentru România, care primeşte în Giuleşti vizita Muntenegru, în faţa propriilor fani.

Arbitrul portughez João Pinheiro va conduce la centru meciul România - Muntenegru, care va avea loc, marţi, în Liga Naţiunilor. El va fi ajutat de conaţionalii săi Tiago Costa şi Bruno Alves Jesus. Rezervă va fi Vitor Ferreira.

Meciul România - Muntenegru din grupele Ligii Naţiunilor se joacă pe 14 iunie la Bucuresti

"Tricolorii" vor juca în galben la meciul cu Muntenegru din această seară, din Liga Naţiunilor, care are loc pe Stadionul Giuleşti, de la ora 21.45.

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că tricolorii trebuie să demonstreze la meciul de marţi, de pe stadionul Giuleşti, că jocul din deplasare cu Muntenegru, încheiat cu înfrângere, a fost un accident.

“Nu sunt cu ochii pe clasament, ci efectiv pe ce urmează. Dacă acum mai punem trei puncte cu siguranţă vom veni cu un alt tonus în septembrie. Mâine din nou ne aşteptăm la o opoziţie solidă. Muntenegru are putere de luptă şi nu ne aşteptăm decât din nou la un joc foarte greu. Dar trebuie să depăşim orice barieră mentală, de uzură, şi să demonstrăm că jocul din Muntenegru a fost până la urma urmei un accident. Aşteptaţi-vă din nou că pot apărea schimbări şi ăsta e un semn de încredere pentru tot grupul de jucători. Mă simt în momentul de faţă mai exact în tot ce fac decât m-am simţit la prima acţiune. De la zi la zi simt că pot controla mai bine toate evenimentele din jurul echipei. După acest joc putem trage concluzii mai clar”, a spus Iordănescu.

Ultimele două meciuri ale României se vor disputa în luna septembrie, acasă cu Bosnia şi în deplasare în Finlanda.

Cine este Miodrag Radulović, antrenorul echipei naţionale a Muntenegrului

Miodrag Radulović este un fost fotbalist şi fost asistent al echipei naţionale a Serbiei şi Muntenegrului. În 2015 a fost numit selecţionerul Libanului, după plecarea italianului Giuseppe Giannini. 

Deşi a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018, Radulovic a reuşit să ducă echipa la turneul final al Cupei Asiei, fiind astfel primul muntenegrean care a calificat o echipă la un turneu major. 

Pe 20 aprilie 2019 a fost numit selecţioner al Myanmar, dar a fost dat afară doar şase luni mai târziu. A debutat cu o victorie, 2-1 cu Singapore, însă a dezamăgit în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, cu înfrângeri în deplasare cu Mongolia şi Kîrgîzstan.

Pe 28 decembrie 2020 a preluat naţionala Muntenegru, înainte de preliminariile pentru CM 2022. A terminat pe locul 4 însă în grupa G, după Olanda, Turcia şi Norvegia. 

Palmaresul lui la cârma naţionalei Muntenegrului este de 5 victorii, 5 egaluri şi 7 înfrângeri.

Istoricul confruntărilor dintre România şi Muntenegru

Până în acest moment, România și Muntenegru s-au întâlnit de şase ori în istorie, cinci partide fiind oficiale și una amicală. Tricolorii au o victorie, în 2008, la București, într-o partidă de verificare. Atunci, scorul a fost 4-0. Cele două formații s-au întâlnit și în preliminariile pentru Mondialul din 2018, a fost 1-1 la Cluj-Napoca și 1-0 pentru Muntenegru la Podgorica.

Cele două formaţii s-au întâlnit şi în ediţia inaugurală de Liga Națiunilor, din 2018-2019. România a remizat cu Muntenegru, 0-0, la Ploiești, într-un meci disputat fără spectatori. Apoi s-a impus cu 1-0 la Podgorica, cu un gol marcat în minutul 44 de George Ţucudean, în ultima etapă. Graţie acelui rezultat, România a reuşit să surclaseze Muntenegru şi să promoveze din Seria C în Seria B a Ligii Naţiunilor.

În 2022, România a fost învinsă de Muntenegru cu 2-0 în Liga Naţiunilor.

România este în grupa 3 din Liga B a UEFA Nations League

România face parte din Grupa B3 şi trebuie să termine pe prima poziţie pentru a promova în primul eşalon valoric. Rezultatele din Liga Naţiunilor 2022-2023 vor determina de asemenea şi urnele valorice pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Campionatul European din 2024.

Apoi, Liga Națiunilor îți oferă o a doua șansă pentru prezența la EURO. 20 de echipe (primele două clasate în grupe) se vor califica la turneul final în urma preliminariilor, iar alte 12 selecționate își vor câștiga din Liga Națiunilor locul într-un play-off care decide alte 3 calificate. Locurile în play-off sunt alocate câștigătoarelor de grupă din Ligile A, B și C, dacă acestea nu sunt deja calificate din preliminarii. Cea mai bună câștigătoare din Liga D merge și ea la baraj dacă o câștigătoare din ligile superioare e deja calificată la EURO. La fel și cel mai bine clasate selecționate din competiție în cazul în care mai multe câștigătoare de grupă din Nations League au deja biletele pentru EURO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » România - Muntenegru 0-3. Înfrângere rușinoasă pe teren propriu, în Liga Naţiunilor la fotbal. Suporterii i-au cerut demisia lui Edi Iordănescu