Antena Meniu Search
x

România - Norvegia continuă la UEFA. Nordicii, plângere din cauza zgomotelor scoase de copiii din tribune

România a redescoperit seara trecută bucuria de a cânta imnul naţional cu cea mai pură emoţie. 30 de mii de copii, nu mai mari de 14 ani, au fost ca un vulcan pe Arenă, la meciul naţionalei. Au scandat cu o energie fabuloasă şi i-au susţinut pe jucători chiar dacă au pierdut victoria.

de Redactia Observator

la 16.10.2019, 19:45

Vezi și

România a redescoperit seara trecută bucuria de a cânta imnul naţional cu cea mai pură emoţie. 30 de mii de copii, nu mai mari de 14 ani, au fost ca un vulcan pe Arenă, la meciul naţionalei. Au scandat cu o energie fabuloasă şi i-au susţinut pe jucători chiar dacă au pierdut victoria. După ce au egalat în ultimele minute, norvegienii au lansat un scandal internaţional. Cer ca UEFA să sancţioneze România, pentru că elevii au scos sunete tribale. I-au insultat pe copii şi înainte de meci, spune Federaţia Română de Fotbal. 

A fost o atmosferă care ar trebui să fie o sursă de inspiraţie şi pentru suporterii adulţi ai echipei naţionale. Seara trecută, la meciul cu Norvegia din preliminariile Euro 2020, doar copiii sub 14 ani au putut intra pe stadion. 

La poartă, stewarzii i-au controlat ca pe oamenii mari, iar pacheţelele de acasă - cu apă, fructe şi sandvişuri au fost confiscate. Cu toate astea, cei mici nu s-au supărat. 

Unul dintre ei a spus că "am strigat din toţi plămânii cât am putut şi avem roşu în gât. Ne-am bucurat. Nu există om care nu s-a bucurat".

Însoţitorul unui grup de copii a spus că "ei sunt foarte încântaţi. Există entuziasm. A fost cea mai bună iniţiativă pe care puteau să o aibă cei din Federaţie".

Fiecare grup de 10 copii a fost însoţit de câte un supraveghetor adult. În total, 30 de mii de spectatori, dintre care 27 de mii de copii. Un record absolut. Stadionul a fost ca un vulcan, încă de la intonarea imnurilor.

Din păcate pentru naţionala noastră, spectacolul din tribune nu a fost egalat şi pe teren, de tricolori. Au pierdut victoria copilăreşte, în minutele de prelungiri. S-a terminat 1 la 1, iar România ar putea fi gazdă fără să joace la Europeanul de anul viitor. 

Alexandru Mitriţă, autorul golului echipei noastre, a recunoscut că "atunci când au început să cânte imnul, să îmi scandeze numele, mi-au dat lacrimile". 

Pentru prima dată după mulţi ani, suporterii au plecat bucuroşi de la stadion după un rezultat nefavorabil.

Unul dintre micii spectatori a precizat că "mi-a plăcut foarte mult pe stadion. Cel mai mult mi-a plăcut când s-au dat golurile".

Un altul a spus că "faza aceea la penalty a lui Puşcaş, nu ştiu dacă aţi văzut, a fost umilitoare, dar golul lui Mitriţă a fost surprinzător".

Opinia generală a fost că "nu ne aşteptam în ultimul moment să dea gol, dar fix atunci ne-a dat. Am fost dezamăgiţi, dar România a jucat bine".

Nicolae Stanciu, unul dintre jucătorii României, a recunoscut şi el că "nu ne vine să credem că sunt aşa mulţi copii. Pentru noi a fost ceva fantastic. Le mulţumim că au fost alături de noi". 

Oficial, România a jucat fără spectatori, din cauza unei penalizări dictate de UEFA, pentru comportamentul violent al galeriei noastre la meciurile precedente. Regulamentul a permis totuşi prezenţa copiilor, indiferent de numărul lor, iar asta i-a înfuriat pe norvegieni. 

Mai mult, conducerea Federaţiei de Fotbal din Norvegia a depus o plângere la UEFA în care a reclamat prezenţa în număr atât de mare a copiilor la meci.

Oficialii români vor sesiza şi ei forul european, după ce selecţionerul nordicilor a declarat, înainte de meci, că se teme de un comportament huliganic al copiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » România - Norvegia continuă la UEFA. Nordicii, plângere din cauza zgomotelor scoase de copiii din tribune