Antena Meniu Search
x

Şase morţi după ce Guinea a învins Gambia, la Cupa Africii pe Națiuni. Mesajul Federaţiei de Fotbal: "Nu vrem să fim în doliu"

Federația de fotbal din Guineea și echipa națională au cerut fanilor să își tempereze sărbătorile, după ce șase persoane au fost ucise vineri, după victoria cu 1-0 în fața Gambiei la Cupa Africii pe Națiuni.

de Redactia Observator

la 22.01.2024, 18:03

Şase morţi după ce Guinea a învins Gambia, la Cupa Africii pe Națiuni
Şase morţi după ce Guinea a învins Gambia, la Cupa Africii pe Națiuni - Profimedia

Federaţia de Fotbal din Guinea şi echipa naţională au cerut fanilor să îşi tempereze manifestările după ce şase persoane au murit în timpul celebărilor în urma victoriei cu 1-0 în faţa Gambiei, vineri, la Cupa Africii pe Naţiuni.

Echipa de fotbal din Guineea le cere fanilor să nu mai sărbătorească, după ce 6 fani au murit

Fanii au ieşit în străzi după această victorie, relatează news.ro. Mai multe persoane au murit şi zeci au fost rănite la Conakry în accidente rutiere, după ce maşini care circulau cu viteză s-au ciocnit în timpul manifestărilor.

Federaţia a publicat un videoclip în care jucătorii îşi îndeamnă fanii să sărbătorească în mod responsabil, în timp ce se pregăteşte să înfrunte marţi Senegalul în ultimul meci din grupă.

Pe acelaşi subiect

"Ceea ce este important este ca suporterii noştri şi publicul să sărbătorească într-un mod foarte cumpătat", a declarat pentru BBC şeful de presă al federaţiei, Amadou Makadji. "Ei trebuie să fie foarte atenţi să nu se pună în pericol, pentru că scopul fotbalului este de a aduce bucurie şi nu de a lăsa familiile în doliu", a precizat Makadji.

"Nu vrem să fim în doliu"

O remiză împotriva Senegalului ar duce Guinea în optimi şi s-ar putea califica chiar dacă pierde, în funcţie de alte rezultate. "Nu vrem să fim în doliu, motiv pentru care facem apel la toată lumea să sărbătorească, dar să aibă grijă de ei înşişi pentru a nu li se întâmpla nimic", a mai spus Makadji.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Şase morţi după ce Guinea a învins Gambia, la Cupa Africii pe Națiuni. Mesajul Federaţiei de Fotbal: "Nu vrem să fim în doliu"