Antena Meniu Search
x

Simona Halep a pierdut meciul cu Serena Williams din sferturile de finală ale US Open

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3, de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, în sferturile de finală ale US Open, după două ore şi 15 minute de joc.

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3, de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, în sferturile de finală ale US Open, după două ore şi 15 minute de joc.

Simona Halep a început în forţă toate cele patru meciuri disputate anterior la US Open. Cu Serena Williams, ea a fost pusă pentru prima dată în mare dificultate în startul întâlnirii. Americanca a făcut 3-0 în şase minute, cu break în ghemul al doilea, cu cinci aşi şi cu şapte lovituri direct câştigătoare.

Nivelul jocul liderului WTA a mai scăzut apoi, şi pe fondul unui serviciu cu mult efect al româncei, dar şi pe cel al mingilor trimise mai în adâncime. Halep a mişcat-o mai mult pe adversară, care nu a mai lovit din poziţii comode şi rezultatele au început să apară pe tabelă. Fără să facă puncte cu lovituri direct câştigătoare (prima a reuşit-o în ghemul al şaselea), doar din greşelile neforţate ale Serenei Williams românca s-a apropiat la 2-3. Ghemul al cincilea a fost primul pierdut de Williams pe propriul serviciul la acest turneu, din 38 jucate.

La acest scor, a urmat un ghem lung, de aproape zece minute, în care Halep a avut şansele ei de a egala. Şi-a cedat serviciul însă cu o dublă greşeală şi soarta setului nu a mai putut fi schimbată, 6-2, pentru Serena în 33 de minute.

În setul al doilea, jocul Simonei Halep s-a transformat radical. Ea a reuşit să lungească schimburile de mingi, să găsească unghiuri imposibile şi să continue translaţia adversarei dintr-o parte în alta a terenului. Obligată să lovească din alergare, Williams nu a mai reuşit să puncteze cu uşurină şi numai serviciul a mai ţinut-o în viaţă. După ce a fost condusă cu 1-0, românca a salvat şapte mingi de break şi a revenit de la 0-40. A egalat, apoi a reuşit un nou break, deşi Williams a servit trei aşi consecutiv de la 15-40. Românca a gestionat avantajul până la 5-4 şi a ratat o minge de set pe serviciul rivalei. La acest scor, cele două jucătoare au disputat cel mai lung ghem al meciului, peste 12 minute. Cinci mingi de break a salvat Halep, care a fructificat a patra şansă de set în acest ghem, a cincea în total, impunându-se cu 6-4, după alte 65 de minute.

În decisiv, ele au mers cu serviciul până la 2-1 pentru Williams, care a reuşit break-ul. A fost rândul jucătoarei americane să gestioneze avantajul până la final şi a câştigat cu 6-3, după alte 36 de minute

În semifinale, Williams va evolua cu Karolina Pliskova din Cehia.

Calificarea în sferturi este recompensată la US Open cu un premiu de 450.000 de dolari şi cu 430 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a US Open, Halep a ajuns în penultimul act a competiţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Simona Halep a pierdut meciul cu Serena Williams din sferturile de finală ale US Open