Antena Meniu Search
x

Simona Halep apare pe lista participanţilor de la US Open 2023. Menţiunea organizatorilor

Simona Halep, locul 55 WTA, suspendată provizoriu pentru dopaj, se află pe entry list la ediţia din acest an a US Open.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 13:59

Simona Halep apare pe lista participanţilor de la US Open 2023. Menţiunea organizatorilor
Simona Halep apare pe lista participanţilor de la US Open 2023. Menţiunea organizatorilor - Getty Images

Organizatorii menţionează însă că sportiva este suspendată provizoriu. Pe lista pentru tabloul principal mai sunt, dintre românce, Irina Begu (31 WTA), Sorana Cîrstea (32 WTA), Ana Bogdan (49 WTA) şi Patricia Ţig (65 WTA – clasament protejat).

Mai sunt pe listă, la categoria Alternates to Main Draw, Jaqueline Cristian (123 WTA), Gabriela Ruse (158 WTA), Irina Bara (218 WTA) şi Gabriela Lee (335 WTA), potrivit news.ro.

Pe 30 iunie, Simona Halep şi-a pledat în sfârşit cauza în faţa Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului. Audierile au durat ore în şir, iar românca a adus probe care să susţină varianta dopajului accidental. Peste două săptămâni ar putea veni răspunsul final. Simona este suspendată provizoriu de aproape 10 luni, iar experţii spun că riscă o penalizare drastică. 

Procesul de dopaj al Simonei Halep

La sfârşitul lunii august, anul trecut, Simona Halep a avut ultimul meci la US Open. După joc, a fost testată, iar pe 7 octombrie a fost anunţată că rezultatul este pozitiv. Două săptămâni mai târziu, Simona a anunţat că a picat testul antidoping. Sportiva a fost acuzată că a consumat Roxadustat, o substanţă interzisă pentru sportivi, iar asta îi poate aduce o penalizare drastică, chiar şi patru ani de suspendare, spun unii specialişti. 

Simona Halep are două trofee de grand slam şi este cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României. Câştigurile din carieră se ridică la peste 40 de milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Simona Halep apare pe lista participanţilor de la US Open 2023. Menţiunea organizatorilor