Antena Meniu Search
x

Video Simona Halep, audieri maraton la Londra. Mărturia care o poate scăpa de suspendare: sportiva merge pe o singură variantă

Simona Halep şi-a pledat în sfârşit cauza în faţa Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului. Audierile au durat ore în şir, iar românca a adus probe care să susţină varianta dopajului accidental. Peste două săptămâni ar putea veni răspunsul final. Simona este suspendată provizoriu de nouă luni, iar experţii spun că riscă o penalizare drastică

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 30.06.2023, 20:02

Vezi și

Simona Halep dă explicaţii la Londra, în procesul de dopaj. "Nu am ştiut ce este Roxadustat. Nu am avut nici cea mai mică idee, la început, de unde a apărut substanţă. Au descoperit că suplimentele conţineau o mică doză din această substanţă", spunea Simona Halep în luna mai.

Simona Halep, audieri maraton la Londra

"Două zile de discuţii şi aproape câte 12 ore de audieri. O singură variantă - dopaj accidental - este pledoaria pe care Simona Halep şi avocaţii săi au prezentat o în faţa ITIA. De altfel, este varianta pe care sportiva a susţinut-o de la început. Ar putea fi totuşi mărturia care să o scape pe tenismenă de suspendare. Dacă se va dovedi că nu a avut intenţia de a se dopa, va sta departe de teren un an de zile", transmite Bianca Iacob, reporter Observator.

În cele două zile de audieri, au fost prezenţi şi experţi care au răspuns la întrebări şi au explicat documentele depuse. "A fost un proces, considerăm noi, echitabil. Fiecare parte a adus dovezi, probe, martori. Au fost puse la dispoziţia arbitrilor expertize, declaraţii. Procesul a durat foarte mult pentru că sunt foarte multe probe pe care fiecare parte a trebuit să le analizeze", spune Gabriela Andreiaşu, director Agenţia Antidoping. 

Pe acelaşi subiect

"Simona a fost depistată pozitiv. Este... Mie îmi aduce aminte de Răducanu. Nu eşti negativă vineri şi luni eşti pozitivă dintr-o bucată", este de părere Ion Ţiriac. Suplimentele nutritive contaminate ar fi fost luate de la comercianţi acreditaţi şi avocaţii au adus probele în faţa ITIA, potrivit surselor Observator. 

"Decizia în cazul Halep poate veni în 14 zile, există însă şi posibilitatea ca termenul să se extindă având în vedere toate probele depuse la dosar. Verdictul poate fi contestat la Tribunalul de Arbitraj de la Laussane, însă asta presupune din nou o perioadă de timp care poate fi şi de un an până la soluţionarea definitivă a cazului Simonei Halep", adaugă Bianca Iacob, reporter Observator.

Procesul de dopaj al Simonei Halep

La sfârşitul lunii august, anul trecut, Simona Halep a avut ultimul meci la US Open. După joc, a fost testată, iar pe 7 octombrie a fost anunţată că rezultatul este pozitiv. Două săptămâni mai târziu, Simona a anunţat că a picat testul antidoping. Sportiva a fost acuzată că a consumat Roxadustat, o substanţă interzisă pentru sportivi, iar asta îi poate aduce o penalizare drastică, chiar şi patru ani de suspendare, spun unii specialişti. 

Simona Halep are două trofee de grand slam şi este cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României. Câştigurile din carieră se ridică la peste 40 de milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Simona Halep, audieri maraton la Londra. Mărturia care o poate scăpa de suspendare: sportiva merge pe o singură variantă