Meniu
Search
x

Simona Halep, calificată în optimi la Wuhan după abandonul Irinei Begu

Jucătoarea Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, a beneficiat, luni, de abandonul Irinei Begu, locul 26 WTA,la scorul de 6-3, 2-0, 15-0, sportiva din Constanţa califcându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open.

la 26.09.2016, 13:36

Jucătoarea Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, a beneficiat, luni, de abandonul Irinei Begu, locul 26 WTA,la scorul de 6-3, 2-0, 15-0, sportiva din Constanţa califcându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open.

Halep şi Begu au oferit un prim set echilibrat, spectaculos pe alocuri, pe arena centrală a complexului de tenis de la Wuhan, un stadion de 15.000 de locuri, dar puţin populat la partida celor două românce.

Aflată la primul meci după US Open, Halep a început cu câteva rateuri şi i-a permis Irinei Begu să obţină break-ul încă de la primul ghem. Cu un joc agresiv, cu lovituri lungi şi plasate pe laturile terenului, Halep şi-a crescut nivelul evoluţiei, câştigând apoi patru ghemuri la rând. Nu au fost ghemuri uşoare, au fost multe egalităţi, dar Simona Halep a gestionat mai bine momentele importante.

La scorul de 1-4, antrenorul lui Begu, Artemon Apostu, a interevenit şi i-a cerut elevei sale să nu mai facă pasul înapoi, să rămână pe linia de fund pentru a mai tempera presiunea adversarei.

Tactica a funcţionat în mare parte, dar Irina Begu nu a reuşit decât să obţină o minge de break, la 2-4, şi să salveze trei mingi de set, la 3-5. Simona Halep s-a impus apoi cu 6-3, după 49 de minute.

După primul set, Begu a acuzat dureri la spate şi a cerut timeout medical. A urmat o pauză de aproape 12 minute, în care jucătoarele au mers la vestiare. La revenire, meciul a mai durat doar câteva minute. La 3-6, 0-2 şi 0-15, după 68 de minute de la start, Irina Begu a decis să abandoneze.

Acesta a fost al cincilea meci dintre Irina Begu şi Simona Halep, sportiva din Constanţa impunându-se de fiecare dată.

În faza următoare, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre italianca Roberta Vinci, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 13, şi Iaroslava Şvedova din Kazahstan, locul 41 WTA.

Halep conduce cu 4-2 întâlnirile cu Vinci, ultima având loc în 2014, în finala turneului de la Bucureşti, când românca a câştigat cu 6-1, 6-3. Şvedova are o victorie în faţa Simonei Halep, în singura lor partidă, disputată în 2012, la JO de la Londra, scor 6-4, 6-2, în turul I.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 26.900 de doalri şi 105 puncte WTA, iar eliminarea în manşa a doua la simplu cu 13.790 de dolari şi cu 60 de puncte WTA.

La Wuhan, Halep are drept cea mai bună performanţă prezenţa în optimi, rezultat înregistrat şi în 2015.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Simona Halep, calificată în optimi la Wuhan după abandonul Irinei Begu