Antena Meniu Search
x

Simona Halep, o nouă victorie spectaculoasă la Stuttgart. Ana Bogdan, eliminată de la Istanbul

Simona Halep s-a calificat, vineri seara, în semifinalele turneului feminin de tenis de la Stuttgart (Germania), competiţie dotată cu premii totale în valoare de peste 565.000 de dolari.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.04.2021, 22:21

Simona Halep a învins-o pe Ekaterina Aleksandrova în sferturile de finală de la Stuttgart
Simona Halep pare în mare formă, cu circa o lună înainte de startul Roland Garros - Hepta
  • Simona Halep a învins-o pe Ekaterina Aleksandrova în 72 de minute.

Simona Halep, a doua favorită a competiţiei, s-a impus clar, scor 6-1, 6-4, în confruntarea cu Ekaterina Aleksandrova, din Rusia, ocupanta locului 34 mondial. Simona nu a vrut să mai repete greşelile din trecut, când a fost surclasată de rusoaică atât la Beijing, în 2019, cât şi la Melbourne, în acest an, astfel că a apăsat din start pe acceleraţie şi a reuşit să-şi impună rapid ritmul de joc.

Primul set a fost, practic, fără istoric, Simona impunându-se, cu 6-1, la capătul a 23 de minute de joc. Sportiva noastră a avut ceva mai mult probleme în setul al doilea, însă a reuşit să treacă repede peste şi să se impună în cele din urmă, la capătul unui meci în care a stat doar 72 de minute pe teren.

Prin calificarea în semifinalele turneului feminin de tenis de la Stuttgart, Simona Halep şi-a asigurat 185 de puncte WTA şi un cec în valoare de 26.130 de dolari. Mai mult, Simona se apropie la un pas de o finală de vis în care ar putea să o înfrunte chiar pe australianca Ashleigh Barty, liderul clasamentului mondial, cu condiţia ca cele două jucătoare să-şi câştige meciurile pe care le au de disputat în semifinale.

Ana Bogdan, eliminată de la Istanbul

Deşi a câştigat primul set şi a luptat de o manieră extraordinară, Ana Bogdan, locul 102 mondial, a părăsit turneul feminin de tenis de la Istanbul încă din faza sferturilor de finală. Sportiva noastră a câştigat, cu 6-2, primul set al confruntării cu rusoaica Veronika Kudermetova, a treia favorită a competiţiei, însă Kudermetova, locul 29 mondial, a revenit şi s-a impus cu un dublu 6-3.

Ana Bogdan rămâne cu 60 de puncte WTA şi un cec în valoare de 5.800, iar Sorana Cîrstea rămâne singura româncă prezentă în semifinalele turneului feminin de tenis de la Istanbul, ea urmând să dea piept, în cursul zilei de sâmbătă, cu Marta Kostyuk, din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Simona Halep, o nouă victorie spectaculoasă la Stuttgart. Ana Bogdan, eliminată de la Istanbul