Antena Meniu Search
x

Sir Bobby Charlton a murit la vârsta de 86 de ani. Legenda lui Manchester United a fost figura-cheie la Mondialul din 1966

Legenda lui Manchester United, Sir Bobby Charlton a murit la vârsta de 86 de ani, a anunţat familia sa, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 21.10.2023, 21:36

Vezi și

Într-o declarație, membrii familiei au spus: „Cu mare tristețe împărtășim vestea că Sir Bobby a decedat pașnic în primele ore ale dimineții de sâmbătă. A fost înconjurat de familia sa. Familia sa ar dori să transmită mulțumirile lor tuturor celor care au contribuit la îngrijirea sa și pentru numeroasele persoane care l-au iubit și susținut. Am dori să cerem ca intimitatea familiei să fie respectată în acest moment”, au anunţat cei dragi. 

Cine a fost Sir Bobby Charlton 

S-a născut în 11 octombrie 1937, în Ashington, Northumberland și este considerată una din legendele fotbalului britanic. El a fost o figură cheie în victoria Angliei la Cupa Mondială din 1966. Sir Bobby Charlton a marcat trei dintre cele 49 de goluri ale sale pentru Anglia în timpul Cupei Mondiale din 1966. 

Sir Bobby Charlton și-a petrecut aproape întreaga carieră la Manchester United, unde a devenit faimos pentru incursiunile sale în atac și pentru șutul puternic de la distanță, dar mai ales pentru cariera de manager. A fost numit cavaler al Imperiului Britanic în 1994.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » Sir Bobby Charlton a murit la vârsta de 86 de ani. Legenda lui Manchester United a fost figura-cheie la Mondialul din 1966