Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Strasbourg

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 27.05.2021, 14:53.
Actualizat: 27.05.2021, 14:57

Cu doar câteva zile înainte de startul Roland Garros, Sorana Cîrstea a demonstrat că este în mare formă, reuşind să se califice în semifinalele turneului feminin de tenis de la Strasbourg (Franţa), competiţie dotată cu premii în valoare totală de peste 235.000 de dolari.

Sorana Cîrstea joacă împotriva unui cap de serie în semifinalele de la Strasbourg

Sorana Cîrstea face un turneu bun la Strasbourg

Instagram Sorana Cîrstea

Joi dimineaţa, într-un meci contând pentru faza optimilor de finală, Sorana Cîrstea, locul 61 mondial, a făcut spectacol şi s-a impus de o manieră categorică, scor 6-2, 6-1, împotriva chinezoaicei Shuai Zhang. Sportiva noastră a avut nevoie de doar 62 de minute pentru a se impune în confruntarea ocupanta locului 45 mondial, Shuai Zhang fiind şi a şasea favorită a turneului de tenis de la Strasbourg.

Tot joi, Sorana Cîrstea ar fi trebuit să joace şi meciul cu Bianca Andreescu, reprezentanta Canadei, principala favorită a competiţiei, din faza sferturilor de finală. Totuşi, Bianca Andreescu şi-a anunţat retragerea din turneu, din cauza unor probleme medicale, astfel că Sorana Cîrstea s-a calificat direct în faza semifinalelor.

Sorana Cîrstea joacă împotriva unui cap de serie, în semifinalele de la Strasbourg

În penultimul act al competiţiei, Sorana Cîrstea ar urma să dea piept cu învingătoarea dintre Yulia Putinţeva, din Kazahstan, locul 43 mondial şi favorită 4 la Strasbourgh, şi Magda Linette, din Polonia, locul 48 mondial şi favorită 8 la Strasbourg.

Până acum, Sorana Cîrstea a câştigat două dintre cele cinci meciuri directe jucate cu Yulia Putinţeva şi două dintre cele trei meciuri jucate împotriva polonezei Magda Linette.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.