Antena Meniu Search
x

Soţia marelui antrenor român Emeric Ienei a murit la 75 de ani. Ileana Gyulai Ienei a fost campioană mondială şi dublă medaliată la Jocurile Olimpice

Ileana Gyulai Ienei, soţia marelui antrenor român Emeric Ienei, a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani.

de Redactia Observator

la 25.08.2021, 14:40

Emeric Ienei şi Ileana Gyulai Ienei au fost căsătoriţi timp de mai mulţi ani
Emeric Ienei şi Ileana Gyulai Ienei au fost căsătoriţi timp de mai mulţi ani - Facebook Steaua TV
  • Ileana Gyulai Ienei a fost măritată cu Ion Drîmbă, înainte să se mărite cu Emeric Ienei.

Ileana Gyulai Ienei a fost o sportivă cel puţin la fel de renumită precum Emeric Ienei, fiind campioană mondială la floretă la Havana, în Cuba, în 1969, şi dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico City, din 1968, şi de la Munchen, din 1972. În total, Ileana Gyulai Ienei a câştigat şapte medalii la diferite ediţii ale Campionatului Mondial de scrimă, respectiv o medalie de aur, trei medalii de argint şi trei medalii de bronz.

Anunţul decesului celebrei sportive a fost făcut de cei de la Steaua TV, pe pagina lor de Facebook, ei transmiţând şi următorul mesaj: "Condoleanțe, Emeric Ienei! Ileana Gyulai Ienei, soția antrenorului care a realizat cea mai mare performanță a fotbalului românesc, s-a stins, astăzi, din viață, la vârsta de 75 de ani. Campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico (1968) și Munchen (1972) cu echipa de floretă a României, Ileana Gyulai Ienei ne-a povestit într-un interviu, în urmă cu un an, cum a trăit finala de la Sevilla. Clubul nostru transmite condoleanţe familiei îndurerate!".

Ileana Gyulai Ienei a fost măritată şi cu Ion Drîmbă, fost campion mondial şi olimpic la floretă

În interviul amintit, Ileana Gyulai Ienei preciza că a urmărit finala de Cupa Campionilor Europeni, de la Sevilla, singură, la televizor, într-o cameră de hotel.

În prima parte a vieţii, Ileana Gyulai Ienei a fost măritată cu Ion Drîmbă, fost campion mondial şi olimpic la floretă. A divorţat de acesta special pentru a se mărita cu Emeric Ienei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Soţia marelui antrenor român Emeric Ienei a murit la 75 de ani. Ileana Gyulai Ienei a fost campioană mondială şi dublă medaliată la Jocurile Olimpice