Antena Meniu Search
x

Suma pe care Bayern Munchen sau Liverpool trebuie să o dea pentru a-l aduce antrenor pe Xabi Alonso. Câţi bani cere Leverkusen

Xabi Alonso este cel mai în vogă antrenor al momentului din fotbalul european, graţie performanţelor uluitoare reuşite la comanda echipei Bayer Leverkusen, iar actualul lider din Bundesliga nu doreşte să renunţe la tehnicianul său decât în schimbul unei compensaţii financiare importante, anunţă mass-media germană.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 17:21

Câţi bani cere Leverkusen
Suma pe care Bayern Munchen sau Liverpool trebuie să o dea pentru a-l aduce antrenor pe Xabi Alonso. Câţi bani cere Leverkusen - Profimedia

Rivala Bayern Munchen, care a anunţat că va renunţa în vară la serviciile lui Thomas Tuchel, este una dintre echipele interesate de serviciile lui Xabi Alonso, alături de FC Liverpool, actualul lider din Premier League, care se va despărţi la rândul său, după nouă ani, de antrenorul Juergen Klopp, care a anunţat că are nevoie de o pauză.

Xabi Alonso este legat prin contract de Leverkusen până în iunie 2026, fără nicio clauză de reziliere valabilă pentru finalul acestui sezon. Cu toate acestea, spaniolul are o promisiune verbală din partea responsabililor lui Bayer că poate pleca în această vară la un alt club, dacă va dori acest lucru, conform Sky Sport Germania.

Pentru câţi bani va renunţa Bayer Leverkusen la Xabi Alonso

Însă, în această eventualitate, viitorul club al lui Alonso va trebui să se înţeleagă cu oficialii lui Bayer Leverkusen, care aşteaptă o compensaţie financiară cuprinsă între 15 şi 25 de milioane de euro, conform sursei citate.

Pe acelaşi subiect

În cazul în care antrenorul spaniol va continua pe BayArena şi în sezonul următor, el va putea pleca în vara lui 2025 în schimbul unei clauze fixe de 15 milioane de euro, care figurează în contractul său, precizează Sky Sport.

Leverkusen, neînvinsă de 33 de meciuri

Bayer Leverkusen scrie istorie în Bundesliga sub comanda lui Xabi Alonso, fiind neînvinsă în 33 de meciuri în toate competiţiile. "Farmaciştii" au un avans de opt puncte în campionat faţă de Bayern Munchen şi speră să-şi treacă în palmares la finalul sezonului primul lor titlu naţional.

În 2021, Bayern Munchen a plătit 25 de milioane de euro rivalei RB Leipzig pentru a-l recruta pe antrenorul Julian Nagelsmann, pe care l-a concediat ulterior, iar în prezent acesta ocupă postul de selecţioner al Germaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » Suma pe care Bayern Munchen sau Liverpool trebuie să o dea pentru a-l aduce antrenor pe Xabi Alonso. Câţi bani cere Leverkusen