Antena Meniu Search
x

Testele rapide Covid-19 vor putea fi folosite de sportivi în competiţiile interne, anunță Ministerul Tineretului şi Sportului

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunțat, marți, că testele rapide pentru COVID-19 vor putea fi folosite de sportivi în competiţiile interne, lucru care va face activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.04.2021, 18:50

Testele rapide Covid-19 vor putea fi folosite de sportivi în competiţiile interne, anunță Ministerul Tineretului şi Sportului
Testele rapide Covid-19 vor putea fi folosite de sportivi în competiţiile interne, anunță Ministerul Tineretului şi Sportului - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA via Hepta
  • Prin semnarea Ordinului comun nr. 197/462/2021, Ministerul Tineretului şi Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătăţii.

Totodată, decizia va uşura presiunea financiară, care genera constrângeri şi dificultăţi în lumea sportului - se precizează pe pagina de socializare a ministerului.

”Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi. (...) Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurând presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Tineretului și Sportului.

Ordinul comun nr. 197/462/2021 urmează să fie publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, intrând în vigoare la data publicării sale.

Românii se vor putea testa în farmacii sau la medicul de familie

Curând, testele rapide vor putea fi făcute în farmacii sau în cabinetele medicilor de familie. Ministrul Sănătăţii spune că este un pas important pentru a crește capacitatea de testare în masă şi că preţurile testelor vor fi accesibile pentru toate buzunarele.

Cei din Ministerul Sănătăţii spun că, atât în farmacii, cât şi în cabinetele medicilor de familie, testele vor avea preţuri accesibile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Testele rapide Covid-19 vor putea fi folosite de sportivi în competiţiile interne, anunță Ministerul Tineretului şi Sportului