Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Universitatea Craiova - NK Maribor 3-2. Oltenii, eliminaţi din Conference League chiar dacă au câştigat

Universitatea Craiova a fost eliminată din Conference League de echipa slovenă NK Maribor, în ciuda victoriei cu scorul de 3-2 (0-0), joi seara, pe stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova, în manşa secundă a turului al doilea preliminar al la fotbal, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 01.08.2024 , 22:37

Universitatea Craiova - NK Maribor 3-2. Oltenii, eliminaţi din Conference League chiar dacă au câştigat - Inquam Photos / Flaviu Buboi

După eşecul din prima manşă (0-2), Universitatea a obţinut doar o victorie de palmares, însă au costat-o erorile făcute în apărare în ambele jocuri. Pentru echipa antrenată de Constantin Gâlcă au marcat Alexandru Mitriţă (52), Gregorio Sierra (72) şi Elvir Koljic (90+5), în timp ce pentru oaspeţi au punctat Josip Ilicic (68) şi Arnel Jakupovic (82).

Calificarea, pierdută în meciul tur

Universitatea a început bine, dar şutul lui Creţu a fost prins de portar (2). Mekvabişvili (10) a trimis cu capul din careu, însă Jug a respins de lângă bară. Koljic (22) a ratat din poziţie ideală la centrarea lui Vlădoiu. Mitriţă (24) a şutat pe lângă poartă de la 22 de metri.

Articolul continuă după reclamă

Prima ocazie a oaspeţilor a fost una foarte mare, portarul Popescu salvând golul la şutul lui Jan Repas din marginea careului (26). Koljic (28) a ratat din 6 metri cu capul, iar Jug a respins şutul lui Mitriţă (37) de la circa 25 de metri. Slovenii au încheiat repriza în atac, dar Barisic a fost blocat salvator de Popescu (40), după care portarul a respins şi şutul din unghi al lui Syrvis (45+4).

Pe acelaşi subiect

Vicecampioana Sloveniei a avut o şansă bună în debutul părţii secunde (47), dar ivorianul Beuagre nu a ajuns la centrarea lui Barisic. La poarta cealaltă, Ivan a şutat bine din careu, dar Jug a respins (48). Universitatea a deschis scorul prin Mitriţă (52), după ce i-a driblat în careu pe Syrvis şi Jan Repas şi a şutat la colţul lung.

Oaspeţii puteau primi penalty (56), după un fault evident al lui Vlădoiu la Bozic în careu, dar arbitrul luxemburghez nu a acordat nimic. Portarul Jug s-a remarcat la şutul lui Mekvabişvili (57), dar şi la lovitura de cap a lui Creţu (63), pe care a respins-o în transversală. Slovenii au ratat prin Barisic (59), care a fost imprecis, dar au dat lovitura prin ''veteranul'' Ilicic (68), care a marcat de la 17 metri după o minge întoarsă de Jan Repas, fază tratată cu superficialitate de defensiva craioveană.

Universitatea a revenit imediat în joc printr-un gol superb al fundaşului spaniol Sierra (72), o torpilă de la 17 metri în vinclu, din pasa lui Ivan. Gazdele nu au mai reuşit să creeze pericol, NK Maribor având o perioadă bună de joc, însă a ratat prin Bozic (74), la un contraatac supranumeric. Popescu a respins de la rădăcina barei şutul din lovitură liberă al lui Ilicic (80). Slovenii au egalat din nou, prin Jakupovic (82), care a trecut uşor de Bancu şi Sierra şi l-a învins pe Popescu.

Golul victoriei echipei antrenate de Gâlcă a fost marcat de atacantul bosniac Elvir Koljic (90+5), cu capul, din centrarea lui Bancu. În ultimă instanţă, Universitatea a plătit şi pentru eliminarea fundaşului Denil Maldonado din primul meci, după doar 30 de minute, la scorul de 0-0.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » Universitatea Craiova - NK Maribor 3-2. Oltenii, eliminaţi din Conference League chiar dacă au câştigat