Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Corvinul Hunedoara, Universitatea Craiova şi CFR Cluj, misiune imposibilă în Europa League şi Conference League

Corvinul Hunedoara, Universitatea Craiova şi CFR Cluj, cele trei reprezentante ale României din Europa League şi Conference League, joacă, joi seara, meciuri decisive pentru calificarea în turul III preliminar al competiţiilor în care sunt implicate.

de Redactia Observator

la 01.08.2024 , 10:17

Jucătorii de la CFR Cluj, Corvinul şi Craiova privesc cu neîncredere spre şansele de calificare Jucătorii de la CFR Cluj, Corvinul şi Craiova privesc cu neîncredere spre şansele de calificare - Profimedia

La prima vedere, ţinând cont şi de rezultatele înregistrate în tur, cele trei echipe româneşti au o misiune imposibilă, deşi adversarii nu sunt dintre cei mai grozavi.

Prima echipă care intră în luptă, joi seara, este Universitatea Craiova, formaţie care, de la 20.00, ora României, primeşte replica echipei NK Maribor, în returul turului II preliminar din UEFA Conference League.

Oltenii au de recuperat un ecart de două goluri, după ce au cedat în tur, în deplasare, scor 0-2. Ultimul succes obţinut în campionat, 2-0 pe terenul vicecampioanei CFR Cluj, dă speranţe oltenilor, însă aceştia trebuie să evite să mai ofere cadouri precum în tur când, în Slovenia, la 0-0, Maldonado şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică încă din minutul 31.

Articolul continuă după reclamă

De la 21.00, ora României, avem NK Rijeka - Corvinul Hunedoara, în manşa a doua a turului II preliminar din UEFA Europa League, şi Neman Grodno - CFR Cluj, în manşa a doua a turului II preliminar din UEFA Conference League.

Pe acelaşi subiect

Ambele dueluri pornesc de la acelaşi rezultat, 0-0, iar echipele noastre sunt dezavantajate de faptul că trebuie să joace pentru calificare pe teren ostil. Rămâne de văzut dacă cei de la Corvinul Hunedoara mai au suficient suflu pentru un nou rezultat istoric obţinut în cupele europene, dar şi modul în care Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, reuşeşte să revitalizeze o corabie aflată în derivă, CFR având evoluţii modeste în meciurile oficiale jucate în startul acestui sezon.

Culmea, dintre cele trei echipe româneşti implicate în meciurile din această seară, cea mai câştigată este Corvinul Hunedoara, care are asigurată calificarea în turul III preliminar din UEFA Conference League, dacă nu reuşeşte să treacă de NK Rijeka. Dacă trec de croaţi, cei de la Corvinul dau piept, în turul III preliminar al UEFA Europa League, cel mai probabil cu suedezii de la Elfsborg, care au câştigat deja, scor 1-0, turul jucat în deplasare, pe terenul lui Şeriff Tiraspol. Dacă pierd cu croaţii, atunci cei de la Corvinul Hunedoara merg, cum spuneam, în turul III preliminar din UEFA Conference League, unde ar urma să dea piept cu învingătoarea dublei dintre FC Astana şi Milsami Orhei, 1-1 în tur, în Moldova.

Situaţia celor de la CFR Cluj şi Universitatea Craiova este mai clară. Ori trec de turul II preliminar din UEFA Conference League, ori părăsesc cupele europene. Dacă trece de Neman Grodno, CFR Cluj dă piept, în turul III preliminar din UEFA Conference League, cu învinsa dintre Sporting Braga şi Maccabi Petah Tikva, din preliminariile UEFA Europa League. Portughezii au câştigat turul, de pe teren propriu, scor 2-0.

Dacă trec de NK Maribor, cei de la Universitatea Craiova ar urma să joace, în turul III preliminar din UEFA Conference League, cu învinsa dublei dintre Ajax Amsterdam şi Vojvodina Novi Sad, din preliminariile UEFA Europa League. În tur, olandezii s-au impus, pe teren propriu, cu doar 1-0.

România are asigurat cel puţin un loc în grupele cupelor europene în această toamnă. FCSB a câştigat, 2-1 la general, dubla cu Maccabi Tel Aviv, din turul II preliminar al UEFA Champions League şi şi-a asigurat, minim, prezenţa în grupele UEFA Conference League. Totuşi, patronul Gigi Becali a anunţat clar că obiectivul campioanei României rămâne accederea în grupele UEFA Champions League, chiar dacă până acolo FCSB trebuie să treacă de doi adversari tari, primul dintre aceştia fiind campioana Cehiei, Sparta Praga.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » Corvinul Hunedoara, Universitatea Craiova şi CFR Cluj, misiune imposibilă în Europa League şi Conference League