Antena Meniu Search
x

US Open 2023. Sorana Cîrstea, eliminată de Karolina Muchova în două seturi, în sferturi

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, favorită 30, a fost eliminată, în noaptea de marţi spre miercuri, în sferturile de finală ale US Open, ultimul grand slam al anului, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 06.09.2023, 07:19

US Open 2023. Sorana Cîrstea, eliminată de Karolina Muchova în două seturi, în sferturi
- Profimedia

Sorana a fost învinsă de a 10-a favorită, sportiva cehă Karolina Muchova, scor 6-0, 6-3. Muchova a început în forţă primul set şi după două break-uri şi 10 minute conducea cu 3-0. Game-ul al patrulea a fost unul maraton, de peste 19 minute, în care Sorana a avut nouă şanse de break, însă în cele din urmă s-a impus tot Muchova.

Pentru Sorana Cîrstea a fost prima prezenţă în sferturi la US Open

Deşi Sorana nu a jucat rău, nivelul Karolinei Muchova a fost incredibil şi cehoaica a câştigat primul set cu 6-0, după 43 de minute. După două mingii de break salvate, Sorana a reuşit să câştige primul game al meciului cihiar la debutul setului 2. După 10 încercări eşuate, Sorana a reuşit mult aşteptatul break în setul doi. Însă Muchova a făcut rapid reabreak şi apoi şi-a valorificat serviciul la zero şi scorul a devenit 2-2.

Apoi fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul, însă Muchova a reuşit din nou un break şi în cele din urmă, după patru game-uri consecutive câştigate, s-a impus cu scorul de 6-3. Meciul a durat o oră şi 37 de minute.

La meciul Soranei Cîrstea cu Karolina Muchova, în tribunele arenei Arthur Ashe s-au aflat şi actriţa Emma Watson, celebră pentru rolul Hermione din seria Harry Potter, care a stat alături de nu mai puţin celebra Anna Wintour, redactor-şef al revistei Vogue. De asemenea, a fost prezent şi Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep. Pentru prezenţa în sferturi, Cîrstea şi-a asigurat un premiu de 455.000 de dolari şi 430 de puncte WTA.

Pentru Sorana Cîrstea a fost prima prezenţă în sferturi la US Open şi a doua prezenţă în această fază la un grand slam, după Roland Garros 2009. În 2009, ea a fost învinsă în sferturi la French Open de Samantha Stosur, scor 6-1, 6-3. În penultimul act, Muchova va evolua cu sportiva americană Coco Gauff, favorită numărul 6.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » US Open 2023. Sorana Cîrstea, eliminată de Karolina Muchova în două seturi, în sferturi