Antena Meniu Search
x

Wimbledon le va permite jucătoarelor de tenis să poarte lenjerie intimă de culoare închisă în timpul turneului

Wimbledon va renunţa la codul vestimentar strict al turneului şi va permite jucătoarelor de tenis să poarte lenjerie intimă închisă la culoare, scrie The Guardian, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 17.11.2022, 21:35

Wimbledon schimbă regula hainelor albe purtate de jucători
Wimbledon schimbă regula hainelor albe purtate de jucători - Profimedia

Wimbledon va renunța la codul vestimentar strict al turneului, care prevede doar culoarea albă și va permite jucătoarelor să poarte lenjerie intimă de culoare închisă, pentru a răspunde preocupărilor jucătoarelor aflate în perioade menstruale. Măsura vine după protestele de la turneul din acest an din partea campaniei „Address The Dress Code”, care a încercat să sublinieze anxietatea cu care se pot confrunta femeile atunci când concurează în haine albe tradiționale, și după criticile lui Judy Murray și Billie Jean King.

Wimbledon relaxează codul vestimentar

„Ne-am angajat să sprijinim jucătoarele și să ascultăm feedback-ul lor cu privire la modul în care pot da randament maxim”, a declarat Sally Bolton, director executiv al All England Club. „Sunt încântată să confirm că, în urma consultării cu jucătorii și cu reprezentanții mai multor grupuri de părți interesate, comitetul de conducere a luat decizia de a actualiza regula privind îmbrăcămintea albă la Wimbledon. Acest lucru înseamnă că, începând de anul viitor, femeile și fetele care concurează la Turneul Campioanelor vor avea opțiunea de a purta chiloți colorați dacă doresc. Sperăm că această ajustare a regulii va ajuta jucătoarele să se concentreze pur și simplu asupra performanței lor, eliminând o potențială sursă de anxietate”, a mai spus Bolton.

All England Club a adăugat că „cerințele pentru alte articole de îmbrăcăminte, accesorii și echipamente rămân neschimbate”. Măsura vine după mai multe cazuri similare în sport. În septembrie, West Bromwich Albion Women a anunțat că va purta pantaloni scurți bleumarin cu echipamentul de acasă în loc de alb, iar problema a fost ridicată și de echipa de fotbal a Angliei înaintea Campionatului European din vară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Wimbledon le va permite jucătoarelor de tenis să poarte lenjerie intimă de culoare închisă în timpul turneului