Antena Meniu Search
x

Zlatan Ibrahimovic revine la AC Milan, însă nu în calitate de fotbalist. Ce va face pentru Rossoneri

Fostul atacant suedez Zlatan Ibrahimovic s-a alăturat RedBird Capital Partners în calitate de partener operațional și va acționa în calitate de consilier principal al proprietarilor și conducerii AC Milan, a anunțat luni firma de investiții private, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 11.12.2023, 18:18

fostul fotbalist Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic revine la AC Milan, însă nu în calitate de fotbalist. Ce va face pentru Rossoneri - Profimedia Images

Ibrahimovic, în vârstă de 42 de ani, și-a anunțat retragerea din activitate în luna iunie, la finalul sezonului trecut, încheindu-și cariera la Milan, după ce a mai jucat la Manchester United, Paris St Germain, Juventus, Inter Milano, Barcelona și Los Angeles Galaxy.

În calitate de partener operațional al RedBird, Ibrahimovic va colabora cu echipa sa globală de investiții și va sprijini portofoliul de investiții al firmei în domeniul sportului, media și divertismentului.

"Sunt extrem de recunoscător că mă alătur atât RedBird, cât și AC Milan în aceste roluri importante și influente. Aștept cu nerăbdare să contribui la activitățile lor de investiții în cadrul proprietăților lor sportive, media și de divertisment", a declarat Ibrahimovic.

Ce va face Zlatan Ibrahimovic în calitate de consilier la AC Milan

Pe acelaşi subiect

La Milan, el va fi consilier principal al acționariatului clubului, condus de RedBird, și va juca un rol activ în cadrul operațiunilor sportive și de afaceri, iar mandatul său include, de asemenea, dezvoltarea jucătorilor și promovarea brandului global al lui Milan.

"Dragostea mea pentru Rossoneri nu va muri niciodată, iar oportunitatea de a face parte din viitorul său într-un mod semnificativ este ceva la care aș fi putut doar să visez", a adăugat suedezul.

Directorul general al Milanului, Giorgio Furlani, a comentat, de asemenea, revenirea la club a lui Ibrahimovic, care i-a ajutat să câștige titlul în Serie A în 2022.

"Aducerea unui lider precum Ibra în calitate de consilier în echipa de conducere a lui AC Milan subliniază angajamentul nostru față de viitorul succes al clubului nostru, în beneficiul jucătorilor și al fanilor noștri. Suntem norocoși să avem acces la creativitatea lui Ibra și la rețeaua extinsă de relații din fotbalul european pentru a continua să ridicăm clubul pe o scenă globală", a declarat Furlani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Zlatan Ibrahimovic revine la AC Milan, însă nu în calitate de fotbalist. Ce va face pentru Rossoneri